fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

VIDEO- La plimbare cu sania trasă de câini prin Muzeul Astra

VIDEO- La plimbare cu sania trasă de câini prin Muzeul Astra

Povestea câinilor care targ sania este fără doar şi poate, una veche şi interesantă. Vine din vremuri de mult apuse când primii oameni de-abia ieşiseră din peşteri şi se aventurau în cucerirea Nordului.


Câinele, primul animal domesticit, le-a fost atunci de mare ajutor. În prezent, situaţia nu s-a schimbat prea mult în tărâmurile nordice. Acolo, supravieţuirea unor întregi comunităţi umane depinde de prezenţa unor rase de câini speciale, adaptate perfect nu doar traiului, dar şi efortului fizic prelungit în ţinuturile unde iarna temperatura coboară deseori sub -30 grade Celsius. Astăzi, spre bucuria celor care au trecut pragul Muzeului Astra, reprezentanții instituției de cultură le-a pus la dispoziție o plimbare cu o sanie trasă de 4 căței din rasa Husky siberian&Malamut de Alaska în rolurile principale. Cine nu i-a văzut astăzi în acțiune, mai are mâine o șansă, în intervalul orar 10:00-15:00.

„Pentru că… Multiculturalitate! Dacă în țara noastră, iarna săniile sunt trase de animale de tracțiune ca boii sau caii, în țările din emisfera nordică oamenii locului folosesc câinii. Vorbim despre rase speciale, câini pregătiți și dresați pentru astfel de sarcini. Și cum nimic bun nu se face doar din vorbe, am pregătit astăzi la Muzeul ASTRA un atelier interactiv, cu 4 căței din rasa Husky siberian&Malamut de Alaska în rolurile principale și o sanie tradițională, ca “recuzita”. Ca să vedeți cum se face. Îi veți vedea și mâine, între 10 și 15.”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si