fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social Sport

VIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional Sibiu

VIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional Sibiu

2.700 de persoane dintre care 500 copii au alergat la ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu, pentru a susține una dintre cele 34 de cauze. Cele mai bune rezultate au fost obținute astfel:  Crosul Visma (Alex Teodorescu- 00:17:36 masculin, respectiv Manuela Căpraru- 00:22:47 feminin), Maratonul Continental (Silviu Stoica- 02:42:20, Maria Magdalena Veliscu- 03:05:43), Semimaratonul Elrond (Andrei Bogaci- 01:12:12, Diana Panța- 01:28:37), Marquardt TeamRun (Det. Sibiu T2- 01:33:01), GLS10k (Peter-Daniel Herman- 00:30:58 și Roxana Sion- 00:42:31), Squad Race by EshopWedrop (Paul-Ioan Chisăliță- 00:13:02 și Lorena Mihaela Gorbea- 00:14:32) Daniela Cîmpean, președinta Cosiliului Județean Sibiu, a fost unul dintre fundraiseri competiției sportive care a reușit să strângă peste 23.000 LEI pentru cauza pentru care a alergat.

Cele 34 de cauze susținute sunt We Help Școala din Amnaș!, Unstoppable: biciclete tandem pentru persoane cu deficiențe de vedere, Toți pentru SKATE PARK ȘTRAND (proiect pentru care au alergat și ministrul Muncii- Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu- Daniela Cîmpean, primarul orașului Agnita- Alin Ciprian Gull Schiau și vicepreședinții CJ Sibiu- Marcel Luca și Vlad Vasiu), Șura Culturală Gușterița: spațiu incluziv, Terapie pentru zâmbete, Satul învață Engleză!, Și eu vreau să mă joc, Solarul din grădina speranţei, Radio VOLUNTAR: ascultă și vocea copiilor romi, Primul ajutor, prima șansă la viață, Readucem la viață Halta Hosman, Mai aproape de stele, Outdoor activities: spații de învățare în aer liber, ONG MeetUp 2022, Hai cu noi în Cetățuie! (proiect pentru care a alergat și primarul comunei Rășinari, Bogdan Bucur), Împreună pentru o copilărie fericită!, încOMunitate – Pe drumul meu, FAST-ecograf portabil pentru ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă SMURD (proiect pentru care au alergat și pompierii ISU Sibiu, dar și profesori și studenți ai ULBS Sibiu), Fiecare Bătaie de Inimă Contează ed. a 2-a: Spitalul Copiilor (proiect care i-a atras atenția și medicului Laura Ghibu, care a decis să îi susțină și să alerge), FolkRob: alfabetizăm tehnologic copiii din mediul rural, Dotare echipa mobilă de prim ajutor pentru fauna sălbatică, EU POT – art-terapie pentru copiii din centrele de plasament, Evaluarea continuă: cheia intervenției terapeutice, Crăciun mai blând pentru copii orfani și nevoiași, Dăm Startul în Viață!, Descoperă-Mi Lumea, Fii Alături De Mine!, Bibliotecă pentru copiii din Porumbacu de Jos, Copacul înțelept al copilăriei!, Campanie sterilizări gratuite câini și pisici, Acoperiș pentru Casa de lângă Sinagogă,  Acoperiș deasupra capului: Salvăm Casa Parohială Hosman, 600 de nopți cu somn linistit pentru pacienții oncologici și „Taxi gratis” pentru persoane cu dizabilități.

„Cred că este o performanță că am reușit să organizăm acest eveniment și am reușit să construim un model care să funcționeze și să respecte măsurile de siguranță pentru participanți. Mare parte din efortul nostru a constat în a ne asigura că participanții sunt vaccinați sau testați și le putem oferi condiții de siguranță. 2700 de persoane au plătit taxa de participare în acest an. Noi nu facem clasamente între proiecte, dar vă pot spune că o mare parte dintre acestea și-au îndeplinit obiectivele sau chiar le-au depășit. Obiectivul total al evenimentului era de 500.000 LEI, dar am reușit să strângem peste 600.000 LEI, deci, este o ediție care a depășit așteptările noastre din punct de vedere al fondurilor financiare. A fost o provocare atât pentru noi, cât și pentru participanți ca startul să fie pentru grup de 10 alergători, dar cu o bună planificare și cu răbdare totul a decurs normal și am oferit o competiție de calitate.”, a spus Ciprian Ciocan, președintele Fundației Comunitare Sibiu, organizatorul Maratonului Internațional Sibiu.

Cinci, zece, 21 sau 42 de kilometri au avut de parcurs alergătorii ediției din acest an, competiție sportivă care în 2021 a împlinit un deceniu. Printre cei care au luat startul am întâlnit atât oameni obișnuiți, cât și actori, profesori sau studenți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, preotul Constantin Necula, președinta Consilului Județean Sibiu- Daniela Cîmpean- care a dovedit că este unul dintre cei mai buni foundraiseri, primarul comunei Rășinari- Bogdan Bucur, primarul orașului Agnita- Alin Ciprian Gull Schiau, ministrul Muncii- Raluca Turcan, pompierii ISU Sibiu, managerii unor companii renumite din județ, actorii Teatrului de Balet din Sibiu, alături de managerul instituției- Ovidiu Dragoman, dar și medicul Laura Ghibu- care a decis să alerge îmbrăcată într-un combinezon ars, astfel fiind solidară cu toți bolnavii care au ars în ultima perioadă în spitalele din România.

„Am alergat în acest an pentru copiii care au nevoie de o inimă nouă, copiii care au din păcate, probleme cardiace genetice și care se pot rezolva doar prin operație. Aceste operații sunt sponsorizate de Fundația Polisano și de noi toți. Am ales să fiu un sponsor pentru ei și să îmi dedic toate forțele.”, a spus Laura Ghibu.

Aproximativ 15-20% dintre cei care s-au înscris au ales să nu vină în Piața Mare și vor alerga în zilele/ săptămânile următoare la mai multe maratoane mici, organizate în diverse locuri din alte orașe sau din alte țări. Astfel, Maratonul Internațional Sibiu va continua până 1 noiembrie pentru alergători. De asemenea, precizăm că tot până atunci mai puteți susțina una sau de ce nu, cât mai multe proiecte din cele 34 înscrise.

Președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, alături de cei doi vicepreședinți- Marcel Luca și Vlad Vasiu, au făcut echipă pentru o zi și în sport, nu doar în administrație și politică. Cei trei s-au alăturat proiectului „Toți pentru SKATE PARK ȘTRAND”. „Echipa Consiliului Județean Sibiu a fost întotdeauna alături de Maratonului Internațional Sibiu. Am ales să lărgim echipa și ni s-au alăturat în acest an și ministrul Muncii- Raluca Turcan. Am alergat împreună pentru un proiect al orașului Agnita, un proiect pentru copiii acestui oraș, un skate park care va fi făcut la inițiativa primarului Alin Ciprian Gull Schiau. Vicepreședintele CJ- Vlad Vasiu este eroul echipei noastre, deoarece a alergat deși, s-a lovit la gleznă la ultimul antrenament, dar nu s-a lăsat învis și a fost alături de noi chiar și cu ultimele forțe.”, a declarat Daniela Cîmpean.

Printre cei care au ocupat o poziție fruntașă în clasamentul competiției se află și pompierii sibieni, care au primit „Premiul I la Cursa TeamRun” „Mereu profesioniști, uniți de un singur țel, Salvarea Vieții acționăm cu responsabilitate și curaj pentru îndeplinirea oricărui obiectiv. Astfel, astăzi colegii noștri s-au clasat pe locul 1 la Maratonul Internațional Sibiu. Proiectul nostru dedicat exclusiv Salvării Vieții a fost unul de succes și deplin susținut.”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

VIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional Sibiu

 

VIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional Sibiu

 

VIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional Sibiu

 

VIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional SibiuVIDEO- FOTO 2.700 de persoane au luat startul ediției cu numărul 10 a Maratonului Internațional Sibiu

Etichete:

Recomandam sa citesti si