fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Sibiu

(VIDEO) Drum surpat de 3 săptămâni. Prefectul are alte priorități.

De trei săptămâni, carosabilul de pe DN 1 s-a surpat, pe o lungime de aproximativ 50 de metri, între localitățile Cristian și Săcel. Porțiunea prăbușită și crăpăturile din asfalt se extind cu fiecare ploaie torențială care cade și cu fiecare zi ce trece.

E nevoie, ca de obicei, de o comisie

Drumarii au semnalizat corespunzător sectorul afectat și sunt gata să înceapă reparațiile. Însă lucrurile nu sunt atât de simple pentru că începe șirul birocrației. Mai întâi, prefectul trebuie să convoace Comisia de constatare a pagubelor provocate de calamități naturale. Aceasta va constata că drumul s-a surpat din cauza ploilor abundente, care au provocat alunecări de teren ce au dus la vale pământul cu asfalt cu tot. După ce documentul emis de Comisie va fi transmis, vor fi deblocate fonduri din bugetul CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) și abia apoi se va da ordinul de începere a lucrărilor de reparații. Tot acest parcurs ne-a fost explicat, cu mare amabilitate, de Alexandru Hăuș, inginer-șef la Secția Drumuri Naționale Sibiu, din cadrul CNAIR.

Prefectul a plecat în concediu, apoi a venit din concediu”

Dar nimeni nu se grăbește la Sibiu. Și în niciun caz prefectul Mircea Dorin Crețu. Comisia este constituită, dar nu a fost convocată. De ce? ”Pentru că prefectul a fost în concediu, apoi a venit din concediu și, de trei zile, prioritatea prefectului este controlul la căminele de bătrâni”, răspunde Alexandru Hăuș. Doi subprefecți îl secondează pe Mircea Dorin Crețu, dar niciunul nu a găsit necesar să convoace celebra Comisie cât timp prefectul s-a relaxat în vacanță. Daniel Moșin și Sebastian Gheorghe Șebu pare că sunt elemente de decor în Prefectura Sibiu (nu și la încasat salarii). Se știe doar că reparația drumului nu este o prioritate decât după ce se întâmplă o tragedie pe șosea.

(VIDEO) Drum surpat de 3 săptămâni. Prefectul are alte priorități.      (VIDEO) Drum surpat de 3 săptămâni. Prefectul are alte priorități.

Etichete:

Recomandam sa citesti si