fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias Sport

Două medieșence au adus aurul pentru naționala de cros sub 20 de ani a României la Oeiras (Portugalia)

Duminică 6 februarie a avut loc Cupa Europei de Cross la Oeiras, localitate situată la 16 kilometri distanță de Lisabona. La această competiție a participat și echipa națională de tineret a României la categoria sub 20 de ani, sportivele componente provenind de la 2 cluburi din țară, Mica Romă din Blaj și CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc.
Sub egida Atletic Club Mica Romă din Blaj au participat 4 sportive cu dublă legitimare, respectiv CSȘ Mediaș și CSȘ Blaj, pregătite de antrenoarea Cristina Man. Este vorba de Alexandra Hudea și Iulia Marginean, respectiv de Mihaela Blaga și Andreea-Maria Bogdan.
Echipa națională a luat startul in proba de 4200 de metri și a incheiat această probă pe prima poziție a clasamentului. Antrenoarea Cristina Man a postat pe pagina ei personală imagini de la festivitatea de premiere, la care sportivele noastre au făcut să răsune cu putere imnul național al României.
Alexandra Hudea este elevă a Liceului Teoretic Axente Sever in clasa a IX-a Științe Sociale iar Iulia Marginean este componentă a clasei a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză. Cele două sportive au dublă legitimare, la CSȘ Mediaș și Atletic Club Mica Romă din Blaj. Clubul din județul Alba a devenit in octombrie 2021 vicecampion național la juniori 1, iar această performanță i-a permis să intre in elita cluburilor de atletism și implicit să participe la prestigioasa competiție din Portugalia.
„Le felicităm pe atletele noastre, pe antrenorii acestora Vasile Herman, Vasile Ibășfălean și Cristina Man, și le dorim participări pe măsură și la edițiile viitoare. Cupa Europei de Cros de la Oeiras s-a bucurat de participarea a 22 de țări.”, transmit reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever” Mediaș.
Video: Cristina Man
Etichete:

Recomandam sa citesti si