fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

VIDEO: Au fost finalizate lucrările de extindere la școala I.L.Caragiale

“În paralel cu construcția de creșe, extindem școlile pentru a face față cererii mari de locuri. Am finalizat lucrările de extindere a școlii I.L. Caragiale, prin construcția unui nou corp. Reamintesc în acest sens extinderea școlii Regele Ferdinand și construcția unei săli de sport, deja finalizate și aceleași lucrări care se află în curs la școala N. Iorga. Pregătim noi astfel de proiecte pentru Liceul O. Ghibu, școala nr.4 și Colegiul Pedagogic Șaguna, proiectarea fiind în curs. De asemenea, pregătim reabilitarea fostului Liceul CFR pentru extinderea spațiilor dedicate învățământului liceal, proiectul fiind în etapa expertizărilor preliminare elaborării documentației.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

În urma unei investiții de 12,7 milioane de lei, la școala I.L. Caragiale a rezultat o clădire nouă cu:

  • 11 săli de clasă noi, care oferă spațiu pentru încă 275 de elevi
  • 3 cabinete de fizică, chimie și respectiv IT
  • O sală multimedia
  • O bibliotecă cu sală de lectură
  • O sală de mese și oficiu pentru alimente
  • Un cabinet medical
  • O sală de gimnastică.

Curtea școlii a fost și aceasta reamenajată și s-a creat un teren de sport pentru volei și baschet. De asemenea, spațiile verzi din jurul școlii au fost revigorate.

Finanțarea acestui proiect este asigurată din fondurile europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional.

Lucrările la școala I.L. Caragiale vor continua pentru că Primăria Sibiu a depus în cadrul PNRR un proiect pentru eficientizarea energetică a clădirii vechi a școlii. Aceste lucrări includ în principal termoizolarea, înlocuirea tâmplăriei, montarea de sisteme pentru producerea energiei din surse regenerabile, modernizarea instalațiilor de utilități și montarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului de utilități, dar și de reducere a acestuia pentru eficiență  și economie.