fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Viceprimarul PNL Alexandru Dumbravă, garantat de doamnele Turcan și Cîmpean: 2 ani și 3 luni de închisoare (C.P.)

Domnul Alexandru Dumbravă, încă viceprimar (PNL) al Municipiului Sibiu, a ajuns la o înțelegere cu procurorii, recunoscându-și furtul în valoare de 34.500 de euro, din proiecte cu finanțare europeană. Această înțelegere a fost semnată, probabil, pentru ca viceprimarul Sibiului să nu riște o pedeapsă mai aspră, care ar fi fost cu executare.

Viceprimarul PNL Dumbravă a fost și este garantat de președintele organizației județene PNL Sibiu, Raluca Turcan, și de președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean. Încă din 2020 am atras public atenția că Alexandru Dumbravă a fost anchetat de Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) pentru trei proiecte pe fonduri europene derulate în perioada mandatului său de director la Casa Corpului Didactic. La finalul anchetei, DLAF a trimis dosarul domnului Dumbravă către DNA, la Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Faptelor de Corupție, în baza articolelor 10 și 16 din Legea 61/2011, privind organizarea DLAF.

Au fost probe clare (care deja circulau în spațiul public) referitoare la falsificarea grosolană, de către domnul Dumbravă, a semnăturii contabilei, aflată în concediu în acea perioadă, la achiziții suspecte și supraevaluate, de la firme care câștigau, constant, licitațiile.

Doamnele Turcan și Cîmpean, dar și restul PNL Sibiu cunoșteau aceste date. Cu toate acestea, doamna Turcan a insistat ca domnul Dumbravă să fie viceprimar al Sibiului, după ce, înainte, fusese uns în funcția de inspector școlar general, deși calificativul lui era nesatisfăcător și nu îi dădea dreptul să ocupe această funcție, conform legii.

Este inexplicabil să continui să promovezi în funcții de înaltă demnitate publică un om când există dovezi că a semnat astfel de acte și este cercetat de două instituții. Putem înțelege că promovezi un om asupra căruia nu planează nicio suspiciune, iar acesta poate, ulterior, să dezamăgească. Atunci poți să spui, în calitate de lider, că tu nu ai nicio vină. Dar, când conducerea PNL Sibiu văzuse negru pe alb abuzurile flagrante pe care le-a făcut Alexandru Dumbravă și știa că acesta este cercetat de DLAF, dar a insistat să îl propulseze în funcții importante, ne punem întrebarea: cele două distinse doamne sunt iresponsabile, ori domnul Dumbravă ”le avea cu ceva la mână”? În ambele situații, cele două cucoane, respectiv Raluca Turcan și Daniela Cîmpean, trebuie să se ia de mână cu domnul Dumbravă și să plece definitiv din viața politică!

Dacă ești om politic responsabil și faci parte dintr-un partid serios, nu poți să spui ”Domnul Dumbravă își va înainta demisia” și tu să continui ca lider politic ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, când ai girat un corupt și l-ai numit în funcții publice la cel mai înalt nivel!

Fotografia este din 2020, când ceream public, în toată presa locală, ca doamna Raluca Turcan să nu-l mai susțină și să-l demită de urgență pe domnul Alexandru Dumbravă.

Biroul de presă

Organizația Județeană PSD Sibiu