fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Viaţa după Afganistan a unui medic militar sibian

Viaţa după Afganistan a unui medic militar sibian
Cele 4 misiuni pe care le-a executat până acum în teatrele de operațiuni din Afganistan i-au dat plutonierului Amnar Ionuț, subofițer sanitar în cadrul CPU al Spitalului Militar de Urgență ”Dr.Alexandru Augustin” Sibiu, o atitudine încrezătoare în abordarea provocărilor zilnice.
Greutăţile şi presiunea executării sarcinilor primite în calitate de sanitar principal, pe un pământ frământat, departe de ţară, l-au făcut să fie pregătit în orice moment să reacţioneze cât mai eficient cu putinţă. Dar, după cum a spus chiar el, la încheierea misiunii din 2020, de la Spitalul Militar ROLE 2 din Kabul, Afganistan: ”Într-un teatru de operații, la fel ca într-un CPU, te bazezi mult pe omul de lângă tine, fiind esențiale spiritul de echipă, colaborarea și organizarea activităţii în amănunt”.
Ambiția l-a determinat să se dezvolte prin participarea la numeroase cursuri de specialitate, printre care: Advanced Medical First Responder (2014), First Responder Trainer Training (2017), Advanced Cardiac Life Support (2018). Cursul Tactical Combat Casualty Care (TC3), absolvit în anul 2011, în Croația, a combinat asimilarea de cunoştiinţe tactice, cu cele medicale și l-a ajutat să-și descopere talentul de a crea mulaje care să reproducă plăgi, fracturi și traumatisme.
În semn de recunoaștere a meritelor i s-au conferit de-a lungul timpului: Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Certificat de Apreciere din partea NATO Special Operations Component Command-Afganistan, Insigna „Participant la misiuni în străinătate”. A primit, de asemenea, numeroase scrisori de apreciere din partea comandanților unităților unde și-a desfășurat activitatea, pentru modul exemplar de îndeplinire a atribuțiilor.
„Suntem mândri că plt. Amnar Ionuț face parte din echipa Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu și îi urăm mult succes în continuare!”, transmit reprezentanții unității spitalicești.
Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro
Etichete:

Recomandam sa citesti si