fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Viaductul Mihail Kogălniceanu prinde formă

Lucrările contractate de Primăria Sibiu pentru construcția viaductului Mihail Kogălniceanu continuă și pe timp de iarnă.

Constructorii, Geiger Transilvania și SC Construcții SA au parcurs în noaptea dinspre 14 spre 15 ianuarie o etapă foarte importantă în construcția acestui viaduct, și anume instalarea tronsonului central al grinzii metalice peste calea ferată care, la final, va reprezenta deschiderea principală a pasajului. Acest tronson a avut o lungime de 63 de metri, lungimea totală a deschiderii fiind de aproximativ 400 metri. Operațiunea s-a desfășurat în intervalul orar 23 – 3, fiind necesară închiderea temporară a căii ferate Braşov – Vinţu de Jos, o magistrală a CFR. Constructorul a mobilizat două macarale de mare tonaj care au ridicat traversa la nivelul unde aceasta a fost instalată.

“Lucrările avansează foarte bine la viaduct și de altfel constructorii au lucrat pe tot parcursul ultimelor două luni, fapt pentru care îi felicit. E o investiție foarte importantă pentru noi și ca fonduri alocate dar și ca utilitate pentru zona aceasta și pentru legăturile mai rapide cu zonele adiacente” a subliniat primarul Astrid Fodor. Lucrările la acest obiectiv au început în luna aprilie 2014 și au ca termen de finalizare 22 de luni. Contractul încheiat cu asocierea SC Geiger Transilvania SRL – SC Construcţii SA – SC Sinecon SRL – SC Wilhelm Geiger Gmbh are o valoare de 28.232.746,37 lei (TVA inclus).

Etichete:

Recomandam sa citesti si