fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Veteranii Riders Club, sensibili la suferința celor din jur

Par mai degrabă nonconformiști, rebeli și total detașați de rutina cotidianului. Dincolo de imaginea motocicliștilor împătimiți de mersul pe două roți, se află oameni cu suflet mare, atenți la suferința celor din jur și gata să le vină în ajutor.

Aceștia sunt membrii Asociației Veteranii Riders Club Sibiu: ”un grup de prieteni care s-au adunat sub simpla pasiune de a merge pe două roți, pasiune care ne-a îndrumat să facem lucruri simple și pentru ceilalți, care nu au posibilitatea sau puterea necesară”, după cum se descriu chiar ei, pe pagina de facebook Veteranii Riders Club.

Implicați în acțiuni umanitare

În ultimii doi ani, de când Asociația Veteranii Riders Club Sibiu s-a implicat în acțiuni umanitare, bikerii au adus bucurie și speranță în sufletele a sute de copii orfani, bătrâni singuri, oameni aflați în suferință. Pe lângă acțiunile de binefacere, motocicliștii au inițiat o serie de campanii de ecologizare și au participat la acțiuni sportive. Zilele acestea, Veteranii RC pregătesc pachete cu alimente pe care le vor dărui, înainte de Crăciun, familiilor nevoiașe din Mărginimea Sibiului.

O casă pentru șase suflete din Ghijasa de Sus

Participând la Campania “Îmbrățișează un suflet!”, Veteranii Riders Club au îmbrățișat, în toamna acestui an, șase suflete: o familie din Ghijasa de Sus, care locuia într-o casă dărăpănată. Oricât de mult s-au străduit părinții celor trei copii de 4, 8 și 14 ani, n-au reușit să pună bani deoparte pentru a repara acoperișul casei și a stăvili apa de ploaie. Impresionați de truda lor, de inocența și resemnarea copiilor, bikerii sibieni au decis să aloce din fondurile Asociației cei 30.000 de lei necesari construirii unui acoperiș nou. Bucuria celor șase suflete a fost o răsplată neprețuită pentru Veteranii Riders Club. Aceștia vor să continue, acum, cu renovarea și izolarea casei, pentru ca cei trei copii să poată locui în condiții decente. Pentru aceasta, au nevoie de aproximativ 6.000 de euro. Asociația face apel la sibieni să contribuie, chiar și cu o banală cărămidă, la efortul lor de aduce proiectul la bun sfârșit. Cei care vor să doneze, oricât de puțin, o pot face în contul bancar al Asociației Veteranii RC, IBAN: RO77BACX0000002057108001, deschis la UniCredit Bank.

Pansamente pentru ”copiii fluturi”

”Copiii fluturi” sunt cei care îndură suferințe fizice greu de imaginat și poartă în suflet răni imposibil de vindecat. Ei suferă de o boală incurabilă – epidermoliză buloasă – care debutează imediat după naştere, afectând, la început, pielea de pe întreaga suprafață a corpului și mucoasele. În timp, poate avea consecințe devastatoare asupra organismului bolnavului, afectând articulațiile, dantura, ochii, unghiile, ducând la un deficit sever de proteine, vitamine și minerale din organism, cauzând malformații ale membrelor. Pe pielea deosebit de sensibilă a copiilor apar bule și eroziuni, iar orice atingere mai energică, zgarietură sau lovitură poate produce leziuni serioase. Unii dintre ei au răni deschise pe suprafețe mari ale corpului. Pentru îngrijire, este necesară utilizarea unui protocol asemănător celui folosit pentru persoanele cu arsuri. Acesta constă în pansamente speciale atraumatice, foarte costisitoare, pe care familiile ce au un astfel de copil delicat și sensibil nu le pot asigura. Este singurul tratament de ameliorare și de întreținere a stării de sănătate, alături de alte medicamente și suplimente nutritive.

În luna octombrie, Veteranii RC Sibiu au răspuns la apelul făcut de Sasha’s Bike Shop și Asociația Mini Debra România, care reunește copii diagnosticați cu această boala rară. ”Am donat 60 de pansamente Mepilex Lite de 17.5×17.5 cm și 20 de bucăți de Mepilex Transfer de 20×50 cm, care sunt indispensabile copiilor cu astfel de probleme în fiecare zi și care sunt extrem de scumpe”, spune Eduard Trache, membru al Asociației Veteranii Riders Club.

Bucuria de a dărui se trăiește în familie

Empatia și grija față de cei aflați în nevoie sunt sentimente împărtășite și de familiile bikerilor sibieni. Soția lui Eduard, Roxana Trache, pregătește, în aceste zile, daruri multe și frumoase pentru copii și vârstnici. “Acum, în preajma Crăciunului, strângem cadouri, cu scrisoare sau fără, pentru copiii de la Școala din Alțîna și pentru câteva centre de plasament din municipiul Sibiu. Sunt trei locații în care sibienii pot lăsa cadourile pentru copii: Joyme Pub, Sucre și Shining Body. În cadrul campaniei <<Îmbrățișează un suflet!>>, pe care o derulăm de două ori pe an, le oferim câte o bucurie copiilor orfani și celor defavorizați social. De asemenea, le dăruim alimente bunicilor pe care nu-i mai vizitează nimeni”, spune Roxana Trache.

Veteranii Riders Club, sensibili la suferința celor din jur

Veteranii Riders Club, sensibili la suferința celor din jur