fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

“Veteranii – Junii Sibiului“ participă la “Jocul din bătrâni“

Ansamblul folcloric “Veteranii – Junii Sibiului“ participă în acest sfârșit de săptămână la Festivalul Național de Folclor ”Jocul din bătrâni” din Târgu Mureș.

   Pe scena festivalului, ansamblul va prezenta suite de dansuri populare specifice zoneler etnofolclorice Mărginimea Sibiului și Valea Hârtibaciului. “Veteranii – Junii Sibiului“ au 50 de ani, 60 sau chiar 75 de ani, dar reuşesc să uimească publicul la fiecare apariţie, cu şirurile neobosite de cinci sau de şapte piruete, cu nenumărate bătăi în cizme. Sunt oameni care au dansat alături de maestrul Macrea pe scenele lumii, sunt oameni care au purtat numele de “Juni ai Sibiului” în urmă cu zeci de ani, sunt oameni care fac parte din primele generaţii de „Juni”.
Participarea “Veteranilor“ la acest estival se înscrie în șirul evenimentelor ce marchează 70 de ani de la înființarea primei formații de dansuri populare din România: “Junii Sibiului“. Întregul an 2014 este unul aniversar, iar evenimentele organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul — Junii“ Sibiu marchează acest moment. Toate spectacolele, turneele și participările la diferite festivaluri stau sub semnul “Junii Sibiului — 70 de ani“.
Cea de-a XXXII-a ediție a Festivalului Național de Folclor ”Jocul din bătrâni” reunește peste 400 de artiștidin judeţele Bistriţa – Năsăud, Cluj, Sibiu, Vaslui, Sălaj și Brașov. Manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Cultură și Educație Artistică Mureș.

Etichete:

Recomandam sa citesti si