fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Vernisaj Brukenthal: O punte între pictură și tatuaje

Muzeul de Artă Contemporană va găzdui, astăzi, un eveniment în avanpremiera ediției a 11-a Transilvania Tattoo Expo, care își propune să scoată în evidență o punte între două ramuri ale artei vizuale, una dintre cele mai vechi manifestări artistice din istoria umanității – tatuajul, cea mai răspândită ramură a artei corporale și cea mai spectaculoasă și populară artă vizuală, adică pictura.

Expoziția care cuprinde lucrări ale artistului clujean Marius Jucan va fi vernisată marți, 23 mai, la ora 17,00. Lucrările vor consta în picturi și tatuaje realizate după lucrări celebre ale picturii europene.

Punctul culminant va fi realizarea unei lucrări colective în cadrul vernisajului, lucrare care va aduce în fața publicului o parte din istoria tatuajului contemporan, anume fundamentul breslei, o lucrare realizată live, a cărei evoluție o veți putea urmări pe parcursul zilei. Lucrarea colectivă va fi realizată în colaborare cu artistul sibian Ovidiu Popârțan și un grup de elevi ai Liceul de Arte din Sibiu coordonat de prof. Viorel Florin. Lucrarea de proporții mari va aduce o parte din istoria Tatuajului în contextul urbei noastre, Sibiu. Evenimentul este parte din proiectul Transilvania Tattoo Expo Sibiu”, transmite Elena Hasmațuchi, responsabil Marketing&Comunicare în cadrul Muzeului Național Brukenthal.

Etichete:

Recomandam sa citesti si