fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica Sănătate

Vela: Vârstnicii vor putea ieși din casă oricând pentru nevoi medicale

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat în urmă cu puțin timp măsuri noi care privesc persoanele care au peste 65 de ani. Conform modificărilor aduse vârstnicii vor putea ieși din casă la orice oră, pentru probleme de natură medicală, cum ar fi tratamente oncologice sau dialize.

De asemenea, persoanele peste 65 de ani vor avea de mâine posibilitatea de a ieși între orele 20-21 pentru a-și plimba animalele de comanie sau pentru a avea grijă de animalele domestice.

“Am clarificat, cu privire la circulația persoanelor peste 65 de ani, un interval orar în care pot să își rezolve și probleme de natură medicală, cum ar fi tratamente oncologice, dializă, deplasare care se poate face folosind mijloace proprii, ale apropiaților, sau mijloace de transport sanitare, toate aceste făcându-se în intervalul normal și după ora 13 și înainte de ora 11. Adică pe parcursul întregii zi. Am permis deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani între 20-21 pentru nevoile animalelor de companie sau a celor domestice. Nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere pentru asta.”, a declarat Marcel Vela.

De asemenea, magazinele și farmaciile, trebuie să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor vârstince între orele 11-13.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si