fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Vârstnică păgubită cu 10.000 de lei, înșelată prin metoda ACCIDENTUL

Azi-noapte în jurul orei 2, o femeie de 77 ani din Răşinari a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a dat drept procuror și care i-a spus femeii că fiica acesteia ar fi provocat un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită, iar pentru rezolvarea „situației” are nevoie de 15.000 de lei. Ulterior, femeia a fost contactată cu număr privat pe telefonul mobil, bărbatul de la capătul liniei informând-o că își va trimite „consilierul” la domiciliul acesteia pentru a ridica banii. Sub imperiul emoțiilor puternice generate de cele aflate, femeia s-a întâlnit cu o persoană necunoscută de sex masculin și i-a înmânat suma de 10.000 de lei. În jurul orei 3,30, când a înțeles că a fost victima unei înșelăciuni, femeia a sesizat polițiștii, relatând cele petrecute.

În cauză, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate și aplicării măsurilor legale în consecință.

SFATUL POLIŢIŞTILOR

Polițiștii sibieni le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un accident rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, ultima faptă de acest gen a fost înregistrată la data de 9 aprilie a.c., când o femeie în vârstă de 77 de ani, din localitatea Rășinari, a fost înșelată cu suma de 10.000 de lei.

Etichete: