fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Vânt și intabilitate meteorologica și în zilele următoare

În perioada 30 aprilie, ora 14:00 și până în 1 mai, ora 21:00 meteorologii au emis o avertizare de instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului. Potrivit acestora, în cea mai mare parte a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai). În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunii, cu rafale în general între 45 și 55 km/h. Totodată, de astăzi de la ora 15:00 și până în 1 mai ora 10:00 este anunțat un cod galben de ploi.

În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în jumătatea de nord a Transilvaniei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Etichete:

Recomandam sa citesti si