fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Valentin Ivan, vicepreședinte ACoR: „Construim comunități moderne, conectate și competitive”

Vicepreședintele ACoR, Valentin Ivan, primar al comunei Sadu, a avut onoarea de a participa la conferința cu tema „Atragerea de investiții și promovarea exportului” dedicată celebrării celei de-a XXX-a ediții a „Zilei Întreprinzătorilor din România”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) și Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii – IMMpact, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu.

Conferința a avut loc în data de 16 mai 2023, în sala de conferințe a Consiliului Județean Sibiu, începând cu ora 10:00. La eveniment au fost invitați reprezentanți ai mediului de afaceri, ai autorităților centrale și locale, membri ai corpului diplomatic acreditat la București, lideri ai organizațiilor patronale și reprezentanți mass-media.

În cadrul discursului său, vicepreședintele ACoR, Valentin Ivan, a subliniat importanța promovării exporturilor și atragerii de investiții pentru comunitățile din zonele rurale. Acesta a evidențiat faptul că investițiile și exporturile pot aduce beneficii semnificative în dezvoltarea economică și socială a acestor comunități, având un impact direct asupra calității vieții locuitorilor.

Primarul comunei Sadu a evidențiat două măsuri importante pentru sprijinirea promovării exporturilor și atragerii de investiții în mediul rural: integrarea conceptului de „Smart City” în mediul rural, care implică dezvoltarea infrastructurii de comunicații și crearea unui mediu propice pentru afaceri și implicarea comunelor din inelul metropolitan în dezvoltarea parcurilor industriale, oferind terenuri și facilități adecvate pentru companii interesate să-și desfășoare activitatea eficient și competitiv.

În alocuțiunea sa, vicepreședintele ACoR a pus accent pe ideea că un factor crucial în promovarea exporturilor și atragerea investițiilor îl constituie colaborarea între toate părțile interesate. „Autoritățile locale, sectorul privat, instituțiile academice și comunitatea locală trebuie să lucreze împreună pentru a crea un mediu favorabil dezvoltării economice. Împreună, putem dezvolta strategii de marketing și promovare pentru a evidenția atuurile și potențialul economic al zonelor pe care le administrăm și ne putem transforma comunitățile în hub-uri de dezvoltare economică și puncte de atracție pentru investitori”, se arată în discurs.

Temele abordate în cadrul Conferinței au fost: Activități derulate în domeniul promovării exporturilor și atragerii de investiții; Provocări întâmpinate în vederea promovării exporturilor și atragerii de investiții; Conjuncturi favorabile sau nu pentru promovarea exporturilor și atragerii de investiții; Măsuri de sprijinire pentru promovarea exporturilor și atragerii de investiții; Oportunități de investiții la nivel internațional.