fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Valentin Ivan a participat la cea de-a doua reuniune CIC-PNRR

Azi, 7 aprilie 2022, Valentin-Dumitru-Ioan IVAN – președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR, primarul comunei Sadu și ofițerul de presă al ACoR, a participat, la Palatul Victoria, la cea de-a doua reuniune a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare şi Reziliență (CIC-PNRR), convocată de prim-ministrul României. La reuniune au participat membrii și invitații permanenți ai CIC-PNRR, reprezentați de miniștri, secretati de stat și șefi de agenții, precum și reprezentanți ai structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale.

Pe ordinea de zi s-au numărat următoarele subiecte:
1. Prezentarea progresului privind implementarea reformelor și investițiilor din cadrul PNRR;
2. Concluziile desprinse în urma celei de-a doua misiuni a Comisiei Europene de monitorizare a progresului în implementarea PNRR, București, 28 – 30 martie 2022;
3. Misiunea de audit de sistem în vederea asigurării respectării obligațiilor României așa cum sunt prevăzute la art. 22 alin. 2 lit. c) din Regulamentul (UE) nr 241/2021 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență și art. 5 alin. 6 din Ordonanța de Urgență nr.124/2021, organizată de Autoritatea de Audit în perioada 1 – 31 martie 2021;
4. Diverse.

Discuțiile s-au concentrat pe analiza stadiului de implementare a măsurilor și de atingere a jaloanelor din anul 2021 si din primul trimestru al anului 2022.

Totodată, s-a adus în discuție situația neatingerii jaloanelor și neîndeplinirii obiectivelor asumate, în contextul în care nu există, la nivelul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. o autoritate de management pentru PNRR.

Etichete:

Recomandam sa citesti si