fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Valea Oltului se închide din 8 iulie. Circulația va fi permisă doar noaptea.

Drumul Național DN 7 Valea Oltului va fi închis circulației în perioada 8 iulie – 9 august, pentru lucrări de defrișare necesare la construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pe timpul nopții, traficul rutier va fi reluat. Rutele alternative pentru circulația din timpul zilei urmează să fie anunțate ”din timp”, de Poliția rutieră și CNAIR.

Lotul 2 Boița – Cornetu are 30 de kilometri, iar specialiștii îl consideră cel mai dificil de pe A1 ca urmare a reliefului dificil și a numărului mare de structuri din zona de munte, viaducte și tuneluri. Asocierea Mapa – Cengiz (Turcia) a început în ianuarie 2024 lucrările de defrișare, iar pe lângă tunelul de la Câineni (1,5 km) va fi și un ecoduct  cu pasaj peste Olt și calea ferată.

Conform ministrului Grindeanu, lucrările prezintă un pericol pentru participanții la trafic.„Avem acest lot 2 de pe Sibiu – Pitești care implică defrișări, acestea au fost aprobate. Aceste lucruri trebuie făcute dacă vrem să facem această autostradă. Dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7. Cert este că în acest moment aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranța traficului, ar pune în pericol viața celor care circulă pe DN7 și asta nu și-o poate asuma nimeni. De aceea, din 8 iulie până în 9 august vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu – Pitești. Nu există altă variantă. Am încercat să găsim variante. Vorbim de înălțimi foarte mari, care ajung până la 70 de metri, unde trebuie tăiați acești arbori care riscă în mare măsură să ajungă pe carosabil și să pună în pericol siguranța circulației”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si