fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

USR Sibiu: „Transfăgărășan, cel mai frumos drum din România, tranzitat anual de zeci de mii de turiști” (C.P.)

Transfăgărășan: cel mai frumos drum din România, tranzitat anual de zeci de mii de turiști. Că e atât de spectaculos spun nu doar românii, ci și specialiștii de la publicații de top din lume: Transfăgărășan e poate cel mai plăcut drum pentru condus, nu doar din România, ci chiar din întreaga Europa, ajungând la o altitudine de 2042 de metri.

Într-un peisaj mirific de pe Transfăgărășan e Bâlea Lac, cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din județul Sibiu. Doar că minunata  zonă turistică se confruntă cu o reală problemă: lipsa toaletelor publice cu accesibilitate non-stop. Cu o disprețuitoare indiferență, Primăria Cârțișoara, condusă de un reprezentant al PSD, refuză să vadă această situație critică.

În inima Munților Făgăraș, turiștii sunt martorii unui peisaj montan impresionant și a unui lac glaciar unic. Cu toate acestea, experiența este umbrită de o situație pe cât de neașteptată, pe atât de umilitoare: lipsa unor toalete publice adecvate. Este incredibil ca o destinație atât de populară să nu fie în stare să ofere un serviciu atât de simplu și necesar.

Să ai mii de turiști în zonă și să nu le poți oferi o toaletă decentă, funcțională și disponibilă non-stop este o rușine și o dovadă de neglijență și incompetență administrativă.

La Bâlea Lac există doar o toaletă publică pentru care se percepe taxă, dar are program limitat de funcționare: 8 ore pe zi, ca și cum nevoile fiziologice au interval orar. Este revoltător ca turiștii români sau străini să găsească uși blocate și să fie nevoiți să caute alternative necorespunzătoare în natură după închiderea programului de funcționare.

”Felul în care administrezi locul în care ai fost ales de cetățeni e cartea ta de vizită! Asta trebuie să înțeleagă orice primar din țara asta. Asta oferă până la urmă cartea de vizită a întregii noastre țări. România e o țară minunată, păcat că e atât de prost administrată.

Într-o perioadă în care turismul joacă un rol crucial în economia locală și în promovarea zonei, autoritățile ar trebui să-și deschidă ochii și să investească într-o infrastructură adecvată. Să nu ai un minim de respect pentru cei care-ți trec pragul e de-a dreptul revoltător. Iar prin întreținerea acestei stări de fapt, Primăria Cârțișoara nu numai că dezamăgește turiștii, ci își compromite și propria imagine și potențialul turistic al zonei. Așa că așteptăm cu nerăbdare ca reprezentanții locali să ia în serios problema și să găsească soluții imediate pentru a remedia această situație. Bâlea Lac merită să fie o destinație turistică de top, cu facilități adecvate și respect față de turiști.”, a declarat Andreea Anghel, vicepreședinta USR Sibiu.