fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

USR Sibiu: Pe cine protejați, domnule prefect? (C.P.)

USR Sibiu consideră că este absolut necesar să ne concentrăm asupra transparenței în ceea ce privește situația din centrele sociale din județul Sibiu.

Recent, Instituția Prefectului Sibiu a identificat o serie de deficiențe în aceste centre sociale, însă comunicatul emis a fost destul de general și nu a furnizat informații specifice despre instituțiile în cauză.

Cetățenii județului Sibiu au tot dreptul să cunoască în mod clar și precis situația actuală a centrelor sociale din zona noastră. Este extrem de important să evidențiem deficiențele structurale și problemele constatate, astfel încât să se poată lua măsurile necesare pentru a le remedia.

Prin urmare, USR Sibiu cere Instituției Prefectului Sibiu să detalieze informațiile cu privire la instituțiile verificate și deficiențele identificate în fiecare dintre acestea. Cetățenii au tot dreptul să știe dacă centrele sociale care găzduiesc persoane vulnerabile respectă normele de igienă, siguranță și calitate a serviciilor.

De asemenea, facem un apel către autoritățile responsabile să acționeze prompt și ferm în remedierea problemelor constatate în centrele sociale.

USR Sibiu consideră că transparența și responsabilitatea sunt principii fundamentale în administrația publică și cu atat mai mult în furnizarea serviciilor sociale. Cetățenii trebuie să fie corect informați și să aibă încredere în instituțiile care gestionează și furnizează aceste servicii.

În ultimii ani, Consiliul Județean Sibiu a alocat resurse semnificative pentru proiecte de imagine, cum ar fi obținerea titlului de “Sibiu – Capitală Gastronomică” sau promovarea “Anilor Drumeției”. Cu toate acestea, am observat o reducere drastică a cheltuielilor în centrele de asistență socială, sub umbrela absolut necesara a dezvoltării unor centre noi. Din păcate, până la dezvoltarea noii infrastructuri, această abordare a lăsat unitățile deja existente într-o situație precară, cu o gestionare inadecvată.

În acest context, considerăm că doamna ministru Raluca Turcan, cea care și-a schimbat domeniul de activitate de la muncă la cultură, ar trebui să acorde o atenție mai mare problemelor sociale din județul pe care-l reprezintă. Știm că împreună cu președinta CJ Sibiu, Daniela Campean, sunt foarte active în organizarea evenimentelor inaugurale și în tăierea panglicilor, dar poate ar fi benefic să-și aloce timp și pentru o vizită în județ… de exemplu, la centrul din Dumbrăveni,sau la cel din Mediaș  unde ar putea înțelege mai bine situația și, poate, să  servească și un prânz într-unul din aceste centre.

Poate după această vizită ne vor impărtăși și nouă experiența așa cum o fac de fiecare dată cu proiectele lor de imagine.