fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

USR Sibiu: CNAIR a pierdut toate cele trei contestații împotriva clarificărilor sale în ceea ce privește construcția Autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Compania Națională de Drumuri din România, CNAIR, a pierdut toate cele trei contestații împotriva clarificărilor sale în ceea ce privește construcția Autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Din cauza răspunsurilor inadecvate și dezastruoase oferite de CNAIR la peste 1000 de neclarități ale constructorilor, licitațiile pentru proiectarea și execuția acestei autostrăzi au fost suspendate. Acest lucru înseamnă de fapt minim 4 luni de intarzieri, timp pierdut în trafic de soferi, accidente suplimentare pe drumul național criminal.

“Extrem de traficat, tronsonul Sibiu Făgăraș este una dintre zonele cu extrem de mare pericol de accidente rutiere. Am văzut acest lucru doar în ultimul an…stiri cu accidente care ne-au cutremurat pe toți. Este inadmisibil  modul în care cei de la CNAIR aleg sa gestioneze problema Autostrazii Sibiu-Fagaras și aleg sa o țină blocată în întrebări și răspunsuri fără sens”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR Sibiu.

Este important ca această situație să fie rezolvată cât mai curând posibil, astfel încât să se poată semna contractele și să se finalizeze proiectul de construcție a acestui tronson.  Dacă această problemă nu este rezolvată până la finalul acestui an, șansele de a circula pe autostradă chiar și în  2028 devin minime. Este necesară acțiune urgentă din partea CNAIR pentru a debloca licitațiile și a începe construcția autostrăzii în timp util.