fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

USR Sibiu: Cariere europene pentru tineri

Sibianul Nicu Ștefănuță și Daniela Serban RO, candidați pe lista Alianța 2020 USR PLUS, au vorbit cu tineri care studiază în Sibiu despre cum își pot construi o carieră europeană încă de acum și cum pot contribui la creșterea mediului antreprenorial. Tinerii au aflat și cum se pot implica mai mult în procesul de schimbare și dezvoltare a României, inclusiv prin participarea la vot pe 26 mai.

Nicu vrea să ajute în primul rând tinerii să conștientizeze drepturile pe care le au pe piața muncii în Europa și, desigur, pe toți românii. „Tinerii din generația actuală trec prin stagii neplătite după stagii neplătite și ajung cu greu la un job care să le recunoască practic calificările. E nevoie ca bursele europene să fie și pentru copiii mai defavorizați în societate și să-i ajute să crească în viața lor profesională ca măsuri ce pot fi luate în viitor”.

Daniela le-a explicat studenților cum vrea ea să creștem mediul antreprenorial, mai ales pentru a-i ajuta pe românii și tinerii plecați în Diaspora să se întoarcă acasă și să își deschidă o afacere și să prioritizăm educația antreprenorială în țară. Unul din obiectivele Alianței 2020 USR PLUS este să implementeze programe de educație antreprenorială a tinerilor, co-finanțate din fonduri UE, care să pregătească viitoarele generații de antreprenori responsabili încă de pe băncile școlii.

Toate subiectele discutate în cadrul evenimentului pot fi urmărite aici.

Etichete:

Recomandam sa citesti si