fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

USR Șelimbăr își exprimă ingrijorarea față de lipsa de implicare a administrației pentru Programul Rabla Local (C.P.)

În contextul lansării la nivel național a Programului Rabla Local, USR Șelimbăr exprimă profunda dezamăgire față de modul în care administrația Primăriei Șelimbăr a tratat această oportunitate importantă pentru comunitatea noastră.

USR Șelimbăr este îngrijorat de lipsa de implicare și responsabilitate a administrației Grecu în gestionarea acestei inițiative benefice pentru cetățeni.

Este absolut inacceptabil ca cea mai bogată comună din județ, cu peste 18.000 de locuitori, să rateze oportunitatea de a ajuta zeci de potențiali beneficiari să valorifice rablele în mod responsabil și să beneficieze de suma de 3000 de lei, fără a fi obligați să achiziționeze o mașină nouă. În contrast, alte comune din județ, chiar și cele mai sărace, au reușit să se implice și să ofere această oportunitate locuitorilor lor.

Acest lucru dovedește încă o dată lipsa de prevedere și interes din partea Primăriei Șelimbăr, care a neglijat să se ocupe din timp pentru a face  demersurile necesare pentru a participa la Programul Rabla Local.

Cu toate că Ministerul Mediului a anunțat demararea programului cu mult timp înainte, administrația Grecu a pus proiectul pe ordinea de zi în ședința de Consiliu Local cu întârziere, astfel încât nu a depus cu celeritate documentele necesare participării, nemaifiind posibil să concurăm cu alte primării care au acționat mai prompt.

“Această atitudine dezinteresată față de oportunitățile de a sprijini comunitatea noastră nu este singulară. Am fost martorii mai multor situații în care Primăria Șelimbăr a ratat șanse de a accesa fonduri europene pentru diverse proiecte, inclusiv pentru construirea unei școli noi în valoare de 8 milioane de euro. Practicile dezinteresate sunt inadmisibile și arată un nivel scăzut de competență și transparență în gestionarea fondurilor publice.” a declarat Daniel Vidrighin, consilier Local Usr Șelimbăr.

USR Șelimbăr solicită administrației locale să-și asume responsabilitatea pentru aceste eșecuri și să acționeze cu mai multă promptitudine în gestionarea resurselor și proiectelor locale.

În calitate de reprezentanți ai cetățenilor din Șelimbăr, USR va continua să lupte pentru o administrație responsabilă și competentă, care să se implice activ în soluționarea problemelor comunității, chiar dacă, de cele mai multe ori, lucrurile sunt aproape imposibil de realizat din opoziție.