fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

USR Mediaș solicită transparență în privința lucrărilor publice (C.P.)

Diverși cetățeni au adus în atenția publicului o situație importantă care a avut loc pe Autostrada Ighișului, un proiect de construcție în desfășurare în orașul nostru. Recent, un incident s-a produs pe acest drum în timpul lucrărilor, în care un autobuz și o autobasculantă au avut dificultăți în a trece unul pe lângă celălalt, rezultând avarierea unei bare de protecție a autobuzului. Imaginile acestui incident au devenit virale pe internet, ilustrând preocuparea și interesul cetățenilor pentru starea infrastructurii orașului nostru.

În urma acestui incident, primarul municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman, s-a deplasat personal la fața locului, însoțit de reprezentanți ai firmei care efectuează lucrările. Scopul acestei inspecții a fost de a evalua situația din teren și de a identifica eventualele probleme. Concluziile au fost prezentate publicului, cu precizarea că reprezentanții firmei de construcții au afirmat că proiectul se desfășoară conform planului, iar actualele probleme vor fi rezolvate odată cu turnarea ultimului strat de asfalt. De asemenea, domnul Gheorghe Roman a acuzat adversarii politici de implicare în amplificarea acestei situații.

USR Mediaș salută promptitudinea domnului primar în a răspunde la această problemă și în a efectua o inspecție pe șantierul de construcție. Ne-am bucura să vedem frecvent astfel de acțiuni de monitorizare ale proiectelor de construcție publică în Mediaș deoarece acestea sunt esențiale pentru asigurarea calității lucrărilor și pentru prevenirea problemelor ulterioare.

Cu toate acestea, suntem în dezacord cu afirmația domnului primar, care atribuie această situație unei presupuse lupte politice. USR Mediaș consideră că ar trebui să fie recunoscător oricui vine cu preocupări sau semnalează nereguli în interesul comunității noastre. Cetățenii au dreptul și ar trebui să se simtă încurajați să aducă la cunoștința autorităților orice probleme sau îngrijorări legate de proiectele de construcție publică.

“Mulțumim pentru reacția rapidă a domnului primar în a efectua o inspecție și pentru clarificările aduse de reprezentanții firmei Strabag. Cu toate acestea, rămânem cu întrebări cu privire la discrepanța dintre lățimea specificată în documentația de proiect și cea a drumului final. Pentru a clarifica această situație, USR Medias va solicita, prin intermediul consilierilor săi, acces la documentația proiectului de detaliu și execuție a proiectului. Așteptăm cu încredere ca Primăria Mediaș să fie deschisă și transparentă în acest proces”, a declarat Mihai Tănase, președinte USR Mediaș.