fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

USR: La mulți ani tuturor jurnaliștilor din România! (P)

Ziua Mondială a Libertății Presei găsește presa din România într-o situație dificilă, efect direct al guvernării cu accente dictatoriale puse în operă de actuala putere.

În cel mai recent clasament publicat de Reporteri fără frontiere, România a coborât trei poziții în ceea ce privește libertatea presei, printre cauze numărându-se cenzura politică în creștere și încercarea continuă de transformare a media în instrumente de propagandă.

Jurnaliștii curajoși și onești, care refuză să renunțe la deontologie și să se înregimenteze politic, care își fac datoria de a demasca derapajele și abuzurile politicienilor cocoțați vremelnic în funcții importante, sunt intimidați sau amenințați.

În ultimii doi ani și jumătate, jurnaliștii au fost supuși unui tir continuu de agresiuni verbale și fizice din partea politicienilor și a unor reprezentanți ai instituțiilor statului. Au fost jigniți, au fost hăituiți de ANAF, au fost „invitați” la baie, au fost fugăriți pe stradă și gazați, au fost amenințați cu moartea.

Cu toate acestea, jurnaliștii curajoși și onești continuă să demaște minciuna, furtul, ipocrizia și impostura din viața politică și publică și, pentru asta, Uniunea Salvați România le mulțumește.

Românii au nevoie de o presă liberă și independentă, așa cum au nevoie și de democrație, dreptate și libertate de exprimare. Împreună vom reuși!

Etichete:

Recomandam sa citesti si