fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

USR Bârghiș: Scutire de impozitul pe clădiri pentru proprietarii care au instalat panouri fotovoltaice cu fonduri proprii

Consiliul Local al Comunei Bârghiș a adoptat o hotărâre prin care se acordă scutire de impozitul pe clădiri pentru proprietarii care au instalat panouri fotovoltaice cu fonduri proprii.

Inițiativa aparține consilierilor USR Bârghiș și reprezintă atât un pionierat, cât și un stimulent important pentru proprietarii de locuințe care doresc să contribuie la protejarea mediului înconjurător și la creșterea eficienței energetice, prin implementarea unor tehnologii curate și eficiente din punct de vedere energetic.

“Adoptarea acestei hotărâri reprezintă un pas important în direcția dezvoltării durabile a comunității locale și promovării investițiilor în tehnologii curate, precum sistemele de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice. Suntem optimiști că această măsură va avea un impact pozitiv asupra comunității și va stimula proprietarii de locuințe să investească în soluții eficiente din punct de vedere energetic și prietenoase cu mediul înconjurător”  a declarat unul dintre inițiatorii proiectului, consilierul USR  Csiki Attila.

Cu scopul de a-i încuraja pe oameni să investească în surse de energie regenerabilă, scutirea de la plata impozitului pe locuințe este o măsură des întâlnită în străinătate.

Astfel, comuna Bârghiș este printre primele,dacă nu prima comună din județ care implementează o astfel de facilitate fiscală cu scopul de a încuraja investițiile în alimentarea cu energie regenerabilă.