fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

USR: Astfel de răspunsuri nu sunt demne de o administrație publică profesionistă

În urma unei sesizări publice privind problema de vizibilitate a unei intersecții importante din județ, și anume drumurile 106A (DJ 106 A: Sibiu – Păltiniș) și 106D (DJ 106D: Cisnădie – Cisnădioara) autoritățile județene au răspuns că nu pot asigura iluminatul public pe drumurile judetene neavand in subordine o entitate specializata in iluminatul public.

De asemenea, în același răspuns s-a afirmat că intersecția este suficient de bine semnalizată cu indicatoare rutiere vizibile pe timpul nopții și că nu mai este necesară nicio investiție în zona respectivă.

Însă, această abordare nu răspunde solicitării de a semnaliza corespunzător intersecția, ceea ce ridică întrebări cu privire la responsabilitatea autorităților județene și încercarea acestora de a ”pasa” din atribuții, dar și de a răspunde evaziv la solicitările oficiale. Practică destul de cunoscută de altfel, dacă ne amintim de istoria semaforului din zona Lidl Selimbar, unde nicio autoritate nu și-a asumat proprietatea lui pana cand nu a murit un om si societatea civilă a reactionat!

Subliniem că o intersecție poate fi periculoasă nu doar pentru pietoni, ci și pentru șoferi, mai ales în condiții de vizibilitate scăzută. În acest sens, responsabilitatea pentru siguranța în trafic în zona respectivă trebuie să fie clar definită și să fie acționat în consecință pentru a preveni eventualele accidente.

”Este necesar să se identifice cu celeritate soluțiile tehnice pentru imbunătățirea vizibilității in trafic, în zona respectivă. Autoritățile județene trebuie să acționeze prompt și să ia măsurile necesare pentru a proteja siguranța localnicilor și a turiștilor care tranzitează această zonă, fiind cunoscut faptul ca intersecția cu pricina este locul a numeroase accidente.” a precizat Ruxandra Cibu Deaconu, președinta Filialei Judetene USR Sibiu.

Drumurile reprezintă o infrastructură esențială pentru dezvoltarea economică și socială a județului și trebuie să realizăm importanța rezolvării rapide și temeinice a acestor probleme de infrastructură.