fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Unii cu viziunea, alții cu asumarea. Studiu de caz: cum se împăunează liberalii cu munca PSD (C.P.)

Am observat că, tot mai des, reprezentanți ai PNL Sibiu se laudă cu măsurile Partidului Social Democrat impuse, în urma negocierilor, în coaliția de guvernare.

A apărut informația că tichetele pentru energie au ajuns, ieri, la Sibiu și că liberalii susțin financiar aproape 37.000 de sibieni.

Liberalii își asumă, în mod nedrept, aceste măsuri pentru simplul motiv că premier este Nicolae Ciucă. Sibienii știu, însă, că aceste decizii au fost luate în coaliție la propunerea PSD, nicidecum a liberalilor, care nu au nici în doctrină, nici în obicei, să ajute persoanele aflate în nevoie.

Să nu uităm că nu ar fi fost nevoie de ajutoarele de încălzire dacă prețurile la energie ar fi rămas plafonate, așa cum s-a întâmplat în timpul fostei guvernări PSD. Am fost criticați atunci, iar liderii PNL ne-au reproșat că luăm măsuri greșite, că piața trebuie lăsată liberă, cu alte cuvinte la mâna speculanților.

Imediat ce au ajuns la guvernare, liberalii și useriștii au abrogat actul normativ dat de PSD și au liberalizat piața de energie. Deși am atras atenția că este o măsură criminală pentru consumatorii casnici și pentru firmele din România, liderii PNL, inclusiv cei din Sibiu, au dat asigurări cetățenilor, ieșind chiar în conferințe de presă pe acest subiect, că prețurile nu vor crește. Bineînțeles că realitatea a fost cu totul alta. Prețurile au crescut într-un ritm insuportabil pentru români, în special pentru cei cu venituri mici. A fost nevoie ca PSD să vină la guvernare pentru a proteja cetățenii de valul de scumpiri.

Referitor la majorarea pensiilor, credem că nimeni nu are niciun dubiu, oricâte neadevăruri ar mai inventa cei de la PNL, că aceasta este una dintre realizările Partidului Social Democrat.

În tentativele liberalilor sibieni de a-și aroga merite pe care nu le au, cel mai elocvent exemplu este autostrada Sibiu – Boița, care a fost începută de PSD (în timpul guvernării social-democrate, s-au realizat toate studiile și proiectele necesare, s-au obținut toate autorizațiile, s-a obținut finanțarea europeană, a fost semnat contractul de atribuire prin licitație publică pentru realizarea autostrăzii). Lucrările au început în 2019, tot în guvernarea PSD. După toate aceste etape parcurse de noi, periodic, lideri ai PNL au venit pe șantier lăudându-se că realizarea autostrăzii Sibiu – Boița este meritul lor, deși toate documentele și faptele îi contraziceau.

Nu avem așteptări prea mari de la niciun partid să ne recunoască meritele, dar știm că sibienii realizează acum că au fost mințiți de coaliția de dreapta și că singura șansă de a trăi decent în România este o guvernare PSD.

Partidul Social Democrat este un partid care are oameni profesioniști și care a știut întotdeauna să ia măsuri în folosul angajaților, al pensionarilor, al copiilor, al oamenilor aflați în nevoie și să găsească soluții și pentru susținerea investitorilor, în special a celor români.

Unii cu viziunea, alții cu asumarea. Studiu de caz: cum se împăunează liberalii cu munca PSD (C.P.)