fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

„Un raliu ca o vacanță”, între 10 și 12 august, la Transylvania Classic

Transylvania Classic

Sibiul va fi și în acest an, între 10 și 12 august, punctul de întâlnire al mașinilor clasice și electrice într-un raliu de regularitate care se va desfășura pe cele mai frumoase drumuri din județ.

Cele peste 60 de echipaje care vor participa anul acesta la Transylvania Classic vor avea un raliu ca o vacanță. Competiția de regularitate se va desfășura pe unele dintre cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajele înscrise putând descoperi astfel zonele pitorești din Mărginimea Sibiului, bisericile fortificate din Richiș, Pelișor și Biertan și, desigur, vor avea ocazia să urce pe Transfăgărășan până la Bâlea Lac.

Astfel, timp de trei zile, între 10 și 12 august, orașul Sibiu este din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și electrice, într-un raliu de regularitate cu un concept unic în România, la eveniment putând lua startul atât piloți amatori, cât și piloți profesioniști, cu modele clasice, din categoria Young Timer sau mașini electrice.

„Și anul acesta vom avea la start atât modele clasice, dar și electrice. Este o competiție deschisă oricărei persoane care deține un permis de conducere și o mașină care se încadrează în regulament și care vrea să descopere cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu în cadrul unei competiții inedite”,a spus Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic 2023.

În categoria mașinilor clasice vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990. De asemenea, există, la fel ca și la alte mari competiții internaționale, categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991. La categoria electrice pot participa echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul principal fiind de a promova acest tip de mobilitate.

Punctul central al evenimentului este Piața Mică din Sibiu de aici concurenții urmând să plece pe un traseu de peste 400 de kilometri. Joi, 10 august, este programat startul festiv, iar vineri și sâmbătă probele speciale de regularitate. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă seara, tot în Piața Mică din Sibiu.

Transylvania Classic 2023 se desfășoară în perioada 10 – 12 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2023 este o competiție dedicată mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Partenerii evenimentului sunt: Snap-on, Retrasib, Sam Transport, JAHNinterprof, printcenter.ro, DSK, Astoria, miliLITRI, AERO, ev-MAG, THOR, flylili.com, Conacul Maria Theresa Orlat, Magic FM, Zile și Nopți.