fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Un pod nou va fi construit între Șomartin și Arpașu de Jos, prin ”Anghel Saligny”

Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, a semnat, astăzi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, alături de ministrul Adrian Veștea, contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru proiectul „Construire pod nou pe DJ 104E Șomartin – Arpașu de Jos la km 3+420”.

Astfel, vechiul pod din lemn va fi înlocuit cu unul nou construit. Amplasat pe drumul județean DJ 104E în extravilanul localității Șomartin, comuna Bruiu, peste pârâul Nou, podul va asigura accesul spre Șomartin și dinspre Șomartin către comuna Arpașu de Jos.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 5.379. 198,76 lei, din care Consiliul Județean Sibiu va suporta cheltuieli de cofinanțare în valoare de 193.262 lei, în timp ce finanțarea prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este de 5.185.936,76 lei.

Din punct de vedere tehnic, noul pod va avea:

  • lungime de 38,10 m
  • lățime de 10,70 m
  • lățime a părții carosabile de 3,90 m pe fiecare sens
  • lățime a trotuarului de 1,20 m pe fiecare sens.

„Investițiile în infrastructura rutieră și de transport rămân o prioritate pentru noi, la Consiliul Județean Sibiu. Realizarea acestui obiectiv de investiții, prin finanțarea asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care constă în construirea unui nou pod pentru comunitățile din Șomartin, Bruiu, și Arpașu de Jos va contribui la creșterea gradului de siguranță și confort în trafic pentru pietoni și pentru conducători auto și la îmbunătățirea conectivității la nivelul județului Sibiu”, declară Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Până în prezent au fost semnate alte trei contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”: pentru realizarea a două poduri noi (DJ 104E Șomartin-Arpașu de Jos la kilometrul 4 și DJ 105G în localitatea Sadu) și unul pentru reabilitarea drumului județean DJ 141 C – limită județul Alba – Broșteni– Bogatu Român – intersecție DJ 107 B. Astfel, valoarea totală a contractelor de finanțare semnate prin programul Național de Investiții „Anghel Saligny” se ridică la 51.031.935,01 lei.