fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Un nou deces din cauza gripei la Sibiu

O femeie de 50 de ani a decedat, în acest week-end, la Sibiu, din cauza gripei. Conform unei statistici făcută la nivel național, acesta ar fi cel de-al doilea deces înregistrat la Sibiu, din cauza virusului gripal. Femeia era unul dintre cei trei pacienți internați în cadrul secției ATI, pentru care a fost confirmată prezența acestui virus, prin teste de laborator.

Anunțul că femeia a decedat a fost făcut de Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al spitalului. Decesul a fost înregistrat în cursul zilei de sâmbătă, la ora 14:00. Pacienta a fost internată în data de 3 februarie, în stare gravă, cu insuficiență respiratorie. Todăriță spune că a fost ventilată mecanic în toată această perioadă și a primit tratament de specialitate dar, din păcate, medicii nu au putut să-i salveze viața.

Internați la ATI au mai rămas ceilalți doi pacienți cu gripă confirmată, un bărbat 19 ani și o femeie de 38 ani. Aceștia au o evoluție ușor favorabilă, dar sunt în continuare internați tot la terapie intensivă sub tratament.

„În cursul zilei de sâmbătă, un alt pacient, în vârstă de 59 de ani, a fost internat prin UPU tot pe terapie intensivă, cu insuficiență respiratorie, în stare foarte gravă, ventilat mecanic. Bărbatul are multiple afecțiuni cardiologice, pleurezie, si afecțiuni hepatice. Bărbatului i s-au recoltat probe pentru a identifica dacă este vorba și despre prezența virusului gripal, mai spune Todăriță.

La nivel național au fost înregistrate până acum 131 de decese din cauza virusului gripal, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Etichete:

Recomandam sa citesti si