fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Un elicopter a transportat 6 tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș

Un elicopter a transportat 6 tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș

După lansarea site-ului și aplicației „Anii Drumeției”, care înglobează 54 de trasee din Munții Făgăraș și Cindrel, Consiliul Județean Sibiu continuă efortul de creștere a siguranței turiștilor iubitori ai drumețiilor, aflați în căutarea celor mai frumoase peisaje montane ale județului Sibiu.

Prin intermediul Programului „Anii Drumeției”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu și derulat de Asociația Județeană de Turism Sibiu, duminică, 14 august ac, au fost transportați 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora. Transportul a fost asigurat, în premieră, de un elicopter, care a încărcat materialele din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan.

„Rolul pe care ni l-am asumat în acest proiect de suflet, dedicat oamenilor ce iubesc natura și turismul sustenabil, ne determină să facem pași rapizi și fermi pentru a crește siguranța turiștilor veniți în Munții Făgăraș. Îi asigur pe toți cei ce ne vor fi oaspeți pe traseele cuprinse în Programul „Anii Drumeției”, că vor avea parte de tot suportul nostru pentru ca orele sau zilele petrecute aici să se transforme în experiențe de neuitat!” a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean.

Elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii.

Gestionarea activității a fost asigurată de echipa tehnică a Programului „Anii Drumeției”, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației „În Slujba Muntelui”.

Un elicopter a transportat 6 tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munții Făgăraș

Etichete:

Recomandam sa citesti si