fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Un elev de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu a obţinut premiul I la Olimpiada Naţională de Religie

Cristian Vaida este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu şi a participat la etapa naţională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, organizată anul acesta chiar la Sibiu. Cristian a obţinut premiul I pentru clasa a X-a şi acesta i-a fost înmânat sâmbătă, 30 aprilie, în cadrul unei festivităţi chiar de Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, la Catedrala mitropolitană din Sibiu.
„Sunt extrem de fericit şi de mulţumitor. Dau slavă Bunului Dumnezeu pentru această oportunitate de a aşterne în cuvinte sărmane slava, dragostea şi bucuria Împărăţiei cerurilor şi ale lui Dumnezeu. Noi toţi mulţumim organizatorilor pentru că totul a fost încântător şi de asemenea mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu pentru alesele cuvinte şi binecuvântarea dată. Le mulţumesc şi colegilor participanţi pentru că, până la urmă, noi toţi suntem câştigători”, ne-a spus Cristian.
Despre concursul din etapa naţională, Cristian Vaida spune că a fost greu, dar pasiunea sa pentru Religie l-a determinat să dea ce este mai bun din el pentru a obţine acest premiu.
„Concursul a fost un pic greu, dar totul a ţinut de munca depusă şi de cât de mult doreai să afli şi să cunoşti din cele ale lui Dumnezeu. Consider că tot acest concurs a fost o oportunitate de a ne afirma ca tineri, membri activi ai Bisericii”, ne-a mai spus Cristian.
Întrebat ce planuri de viitor are, Cristian a spus că doreşte să meargă la Facultatea de Medicină
„Am ales acest liceu având orientarea spre Medicină, însă viitorul este, desigur, împrevizibil. Eu tind spre Medicină, dar şi Teologia este mult mai mult decât o pasiune, o dorinţă venită din familie de a cunoaşte şi de a fi prezent în Biserică, în mijlocul tinerilor, în mijlocul oamenilor, în faţa lui Dumnezeu”, a încheiat Cristian Vaida.

Etichete: