fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Un bătrân a ajuns cu mașina pe contrasens pe A1

Un bătrân de 77 de ani din Alba a fost oprit de polițiștii sibieni, în această dimineață, după ce a condus pe contrasens pe Autostradă. Mai mult, acesta avea grave deficiențe la sistemul de iluminare – semnalizare al mașinii, iar în județ era emis un cod galben de ceață. Prezența lui în trafic a fost sesizată dispeceratului Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea din cadrul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a fost sesizat prin intermediul SNUAU 112. Bătrânul a intrat pe calea unidirecțională Sibiu – Deva a autostrăzii A1 în zona km 312 al acesteia, circulând către Sibiu în sensul opus desfășurării normale a fluxului de trafic de pe respectiva arteră rutieră.

„Intervenind operativ, la ora 09:30, în zona km 310, jud. Alba, polițiștii rutieri din cadrul Biroului menționat, aflați în timpul serviciului, au procedat la identificarea autoturismului indicat de apelantul 112, oprirea imediată a acestuia în trafic și protejarea zonei în scopul prevenirii producerii vreunui eveniment.
În continuare, polițiștii rutieri au luat măsuri pentru repunerea în siguranță a autoturismului depistat, în fluxul normal de trafic și conducerea acestuia la parcarea de la km 312, pentru verificări și luarea de măsuri legale”, transmit polițiștii.

În urma verificărilor, șoferul a fost amendat cu 1.160,00 lei și i-a fost reținut premisul de conducere pentru o perioadă de 60 zile. De asemenea, a fost sancționat contravențional și cu avertisment și reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului pe care îl conducea, pentru deficiențe majore la sistemul de iluminare-semnalizare.
„Amintim că, la data de 16.06.2018, pe calea unidirecțională Sibiu – Deva a autostrăzii A1, la km 355 + 400 m al acesteia, a avut loc un accident de circulație produs din cauza deplasării pe contrasens, care s-a soldat cu decesul a patru persoane și rănirea altor trei. Precizăm că fapta constatată azi a fost cu atât mai gravă cu cât autoturismul în cauză a fost depistat circulând pe contrasens pe banda a doua de circulație, așadar pe lângă parapetele median și în condiții de ceață care reducea considerabil vizibilitatea”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si