fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Ultimul clopoțel pentru o generația 2021 la Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaș

Ultimul clopoțel pentru o generația 2021 la Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaș

Ziua de 4 iunie 2021 a adus pentru elevii Liceului Teoretic Axente Sever din Mediaș bucurie si tristețe deopotrivă. Bucurie pentru încheierea unei etape importante a vieții lor, absolvirea liceului și tristețe pentru despărțirea de colegi, de profesori, de cei alături de care au petrecut 4 din cei mai frumoși ani ai adolescenței.

Cei 176 de elevi din clasele de matematică-informatică, filologie, științele naturii, științe sociale și instructori sportivi au intrat pentru ultima dată ca elevi în sălile lor de clasă. Îmbrăcați în robele de absolvire, liceenii medieșeni au participat cu emoție la ultima oră de dirigenție, alături de diriginții care i-au îndrumat în cei 4 ani de liceu. S-au depănat amintiri, au curs lacrimi de emoție, s-au împărțit cadouri, toate pe acorduri solemne: Gaudeamus Igitur, Juvenes dum sumus.

Festivitatea a atras numeroși părinți, rude și prieteni ai elevilor claselor a XII-a, aceștia trăind cu emoție momentele în care diriginții au strigat pentru ultima dată catalogul. La festivitate au participat primarul și viceprimarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman și Dan Sima, precum și părintele Cornel Pițigoi, acesta din urmă fiind in dubla ipostază de preot și tată al absolventei Ana Maria Pițigoi din clasa de Științele Naturii intensiv Engleză. Răzvan Tomuță, elev al Specializării Matematică Informatică este șeful de promoție al generației 2021.

Ultimul clopoțel pentru o generația 2021 la Liceul Teoretic Axente Sever din MediașFiecare diriginte a trecut la strigarea catalogului și la evidențierea rezultatelor la învățătură. O apreciere specială au primit două absolvente ale clasei de Științe Sociale, respectiv Nicoleta Dîmbean și Persida Turuș, pentru rezultate meritorii obținute la olimpiadele județene și la concursurile naționale de istorie, desfășurate în cei 4 ani de liceu.
Gândurile diriginților și ale absolvenților s-au îndreptat evident și către examenul maturității și implicit admiterea în învățământul superior. Este de remarcat faptul că liceul medieșean are deja o absolventă care a fost admisă in Olanda la Universitatea din Maastricht. Este vorba de Iulia Șerban, din clasa a XII-a Filologie, care va fi studenta Facultății de Psihologie și Neuroștiințe din cadrul acestei universități.

Ultimul clopoțel pentru o generația 2021 la Liceul Teoretic Axente Sever din MediașLa final absolvenții au predat simbolic cheia către elevii claselor a XI-a, îndemnându-i să se pregătească pentru toate provocările care vor urma în ultimul lor an de liceu. „Astfel s-a încheiat una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții oricărui adolescent, aceea de licean. Felicitări absolvenților, felicitări părinților acestora, felicitări cadrelor didactice care i-au îndrumat în cei 4 ani de liceu, și mult succes în tot ceea ce își propun în viață. Peste doar 3 săptămâni pentru absolvenții unității noastre de învățământ va urma primul lor examen important, Bacalaureatul.”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Axente Sever din Mediaș.

Etichete:

Recomandam sa citesti si