fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

ULBS primește 4,2 milioane de euro pentru proiecte cu cercetători internaționali

Marți, 23 mai 2023, a avut loc la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, și a miniștrilor Educației și Cercetării, Ligia Deca și Sebastian Burduja, semnarea contractelor pentru cele 83 de proiecte aprobate pentru finanțare în cadrul Investiției I.8., Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare, inclusă în Componenta 9 a PNRR.

La nivelul competiției, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a câștigat trei proiecte în valoare de peste 4,2 milioane de euro, plasându-se astfel pe locul 8 din cele 51 de instituții (universități, asociații și institute de cercetare) care au depus aplicații în competiție. În urma acestui rezultat, trei cercetători de top pe plan mondial vor coordona, în următorii trei ani, echipe de cercetare care vor activa sub egida ULBS. Astfel, Igor Pilshchikov (University of California, Los Angeles, SUA) va coordona proiectul Networks of (Dis)similarities: The Circulation of Western Romance Literatures in Eastern Europe, Irina Velicu (Universitatea din Coimbra, Portugalia) va aprofunda tema Doing Environmental InJustice: A Theory in Praxis, iar Gianluca Vinti (Universitatea din Perugia, Italia) va focaliza Mathematical Methods and Models for Biomedical Applications.

Deși nu ne-am propus asemenea obiective ambițioase, câștigarea celor trei proiecte și cooptarea celor trei cercetători renumiți confirmă că ULBS este o instituție de cercetare competitivă și atractivă nu numai la nivel național, ci și internațional. Ne aflăm, iată, pe un drum bun, care ne permite să construim solid și sănătos viitorul”, a declarat rectorul ULBS, prof.univ.dr. Sorin Radu, după semnarea contractelor de finanțare a proiectelor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si