fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

ULBS – locul II la nivel național, în clasamentul „Educație de calitate”

Proiect în valoare de 1,76 milioane de lei pentru cercetarea umanistă din ULBS

Locul 4 la nivel național în clasamentul Times Higher Education Impact Ranking 2023 și locul 2 în România privind evaluarea obiectivului „Educație de calitate”, acestea sunt recentele rezultate obținute de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în clasamentul publicat ieri, de prestigioasa revistă britanică Times Higher Education (THE). La nivel global, evaluarea pe ansamblu a situat ULBS în primele 401-600 de universități din lume în ceea ce privește implicarea în activități specifice dezvoltării durabile și pe locul 55 în clasamentul care analizează „Obiectivul 4 – Educație de calitate”.

Suntem onorați să vedem numele universității noastre atât de sus în clasamentul național, alături de alte instituții prestigioase. Iată că determinarea de a urma drumul cercetării făcute la nivel de excelență și includerea în activitatea didactică a unor criterii riguroase de evaluare academică consolidează relevanța prezenței noastre în parteneriate de reputație pentru învățământul superior, precum Consorțiul Universitaria și Alianța FORTHEM”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Criteriile de evaluare ale clasamentului Times Higher Education Impact Ranking 2023 vizează 17 obiective de dezvoltare durabilă incluse în Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite și calibrează indicatori care integrează evaluările a patru domenii importante: cercetare, administrație, comunicare, activitate didactică. Aflat la cea de-a cincea ediție, clasamentul Times Higher Education Impact Ranking 2023 include 1.591 de universități din 112 țări.

Universitățile membre ale Consorțiului Universitaria s-au situat astfel: în intervalul 201 – 300 – Universitatea din București; în intervalul 401- 600 – Universitatea “Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din București și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu; în intervalul 801 – 1.000 – Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași; în clasamentul 1.000 + Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați.

Clasamentul integral Times Higher Education Impact Ranking 2023 poate fi accesat pe: https://www.timeshighereducation.com/impactrankings

Etichete: