fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

ULBS desființează trei specializări

Proiect în valoare de 1,76 milioane de lei pentru cercetarea umanistă din ULBS

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu pierde trei specializări, în anul universitar 2023 – 2024. Printr-o hotărâre de guvern emisă ieri, vor intra în lichidare”: specializarea Teologie Asistenţă Socială (în limba germană), de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Ecologie şi Protecţia Mediului (în limba engleză – Ecology and environment protection) de la Facultatea de Ştiinţe și specializarea Biotehnologii pentru Industria Alimentară, de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului.

La nivel național, au fost desființate 54 de specializări / programe de studii din 19 instituții de învățământ superior. În privința studiilor de master, capacitatea de școlarizare a fost diminuată cu 2.470 de locuri pentru 32 de domenii de studii universitare. În România, funcţionează 53 de instituţii de învăţământ superior de stat, care cuprind 2.175 de specializări sau programe de studii.

5 specializări noi

Au fost înființate, însă, cinci specializări noi, cerute pe piața forței de muncă: Ştiinţe aplicate în criminalistică, Ingineria materialelor metalice, Operaţiuni de intelligence, Chimie alimentară și Calculul structurilor mecanică. Acestea au fost incluse în nomenclatorul domeniilor şi specializărilor/programelor de studii universitare şi structura instituţiilor de învăţământ superior pentru anul universitar 2023 – 2024.

Etichete: