fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Ucraineanul Andrei Calnicenco este noul membru al echipei BC CSU Sibiu

BC CSU Sibiu are un nou membru. Andrei Calnicenco se alătură echipei noastre, la scurt timp după ce și-a încheiat cariera profesionistă de jucător.

Andrei Calnicenco va fi împlicat în activitățile clubului și în același timp va sprijini staff-ul tehnic, condus de Miguel Angel Hoyo.

Primul angajament al meciului de vineri, 11 martie, cu U BT Cluj-Napoca, va fi efectuat chiar de Andrei Calnicenco.

„Mă bucur că am ajuns la Sibiu. Voi încerca să ajut cât mai mult staff-ul tehnic și întreaga echipă. Situația din Ucraina cred că este cunoscută de toată lumea și sunt recunoscător că am putut veni aici cu întreaga familie. Mulțumesc clubului că mi-a întins o mână de ajutor, având în vedere situația dificilă din țara mea. Am ales să vin la Sibiu pentru că Horațiu Floca a fost primul om din România care m-a contactat și m-a întrebat dacă am nevoie de ceva. Îmi doresc să pot întoarce spre echipă ajutorul primit” a declarat Andrei după sosirea la Sibiu.

Calnicenco va împlini la finalul acestei luni 36 de ani. Deținător de dublă cetățenie, ucraineană și română, Andrei a jucat de-a lungul carierei la BC Odessa, BC Khimik, BC Donetsk, SK Cherkasy Mavpy și U BT Cluj-Napoca. În România a cucerit două cupe și o supercupă.

În Liga Națională de Baschet Masculin, Andrei a jucat 122 de partide între 2015 și 2020 și a avut medii statistice de 5.3 puncte și 2.6 recuperări.

Etichete:

Recomandam sa citesti si