fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate ANUNŢ

Tursib scoate la concurs postul de director general și director tehnic

Consiliul de Administrație al Societății Tursib SA anunță organizarea selecției pentru posturile de director general, respectiv director tehnic, în conformitate cu prevederile articolului 35 al Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare. Cele două funcții sunt deținute în prezent de către Dan Căprariu (director general) și Eugen Sârbu (director tehnic), ambii și-au anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat. Perioada depunerii dosarelor este până, vineri, 22 ianuarie 2020. Detalii despre procedura de selecție director general găsiți aici, respectiv cea director tehnic.

Dan Căprariu este născut în Sibiu și a absolvit Facultatea de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” iar în cadrul companiei Tursib lucrează din 1995, ocupând inițial funcția de inginer. În perioada 2000 – 2015, a condus Departamentul transport al societății, iar în intervalul martie 2015- februarie 2017 a deținut funcția de director tehnic al aceleași societăți. Contactat de către reporterii noștri, a confirmat depunerea dosarului pentru un nou mandat de director general.

„Perioada aceasta din februarie 2017 până în prezent a fost plină de provocări. A trebuit să ne mutăm la noul sediu și a fost destul de dificil să obținem toate avizele necesare funcționării, ne-am confruntat între 2017-2018 cu numeroase defecținiuni ale autobuzelor (parcul auto având o vechime de aproximativ 15 ani), dar și o defeciență mare în ceea ce privea numărul șoferilor (doar 137) ceea ce cauzau probleme în respectarea planului grafic de transport.  La sfârșitul anului 2018 am reușit să achiziționăm 55 de autobuze noi au fost puse în funcțiune în ianuarie 2019, iar la începutul lui 2019 am luat în concesiune 10 autobuze noi prin intermediul Primăriei Sibiu, care fost puse în funcțiunie în iulie 2019 și am rezolvat și problema deficitului de personal, în prezent avem 207 de conducători auto.  Având în vedere existența unor proiecte ale administrației locale prin care urmează să se achiziționeze autobuze pe gaz și electrice, îmi doresc să continui dezvoltarea planului de transport, al îmbunătățirii serviciilor, vom înființa trasee noi, se vor monta 36 de panouri electronice care vor afișa sosirea autobuzelor în stații în timp real pe baza poziției gps. Părerea mea este că vom reuși să creștem calitatea serviciilor și dacă scăpăm de pandemie, sperăm să crească și numărul celor care folosesc autobuzele Tursib”, a declarat Dan Căprariu, actualul director general Tursib.

„Sindicatul Dumbrava Transport public local Sibiu din cadrul SC Tursib SA își exprimă punctul de vedere privind selecția pentru postul de director general și director tehnic, subliniind că Sindicatul se bazează că se va face o selecție transparentă a candidaților și se va alege cea mai potrivită persoană, care să corespundă nevoilor de dezvoltare ale societății Tursib. Rămâne de apreciat și transparenta cu care se vor face aceste selecții. Privind următorul mandat pentru cele doua posturi, Sindicatul Dumbrava,ar aprecia selecția pe partea tehnică a unui specialist cu proiecte tehnice și organizatorice de îmbunătățire a activității de transport în comun pe termen lung. În rest, le dorim mult succes concurenților!”, transmite Alin Poabar, președintele sindicatului “Dumbrava Transport Public Local Sibiu”

„Ne dorim ca reprezentanții conducerii Tursib să se implice mai mult pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, iar în ceea ce privește relația pe care o au cu angajații ar trebui mici îmbunătățiri. Printre nemulțumirile noastre se află programarea traseelor, salariile noastre sunt foarte mici, nu mai beneficiem de ore suplimentare care ne aduceau un venit în plus. Noi le dorim succes tuturor celor care își vor depune dosare pentru aceste funcții.”, este mesajul lui Ion Dobre, liderul Sindicatului Minoritar al Șoferilor din cadrul Tursib.

Eugen Zeno Sârbu a fost desemnat de Consiliul de Administrație al Tursib, în urma unei proceduri de selecție, să ocupe funcția de director tehnic începând cu data de 1 ianuarie 2018. A absolvit Liceul Industrial nr. 3 din Sibiu (Liceul Sanitar) în 1981 și a studiat la Universitatea „Lucian Blaga”, iar din martie 1993, el este inginer la Tursib.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si