fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Turcan, Cîmpean, Cherecheș și ONG-urile au discutat despre îmbunătățirea legislației în domeniul asistenței sociale

Ministrul Muncii și Protecției Sociale- Raluca Turcan, alături de președinta Consiliului Județean Sibiu- Daniela Cîmpean și președinta Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții – Florica Cherecheș au discutat cu reprezentanții organizaților despre noua viziune a ministerului, care se va concentra cu precădere pe beneficiari și calitatea serviciilor pe care statul le oferă. Tema întâlnirii a fost Legi mai bune pentru fapte bune – dialog pentru îmbunătățirea legislației prin cooperare cu societatea civilă
“Legi mai bune pentru fapte bune” grupează demersurile pe care le facem în această perioadă, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, pentru îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a organizațiilor din domeniul asistenței sociale și pentru consolidarea parteneriatului dintre acestea și instituțiile statului. Sibiul a făcut astăzi încă o demonstrație a seriozității cu care tratează domeniul serviciilor sociale aducând în aceeași sală, a Consiliului Județean, reprezentanții ONG-urilor care activează în această sferă și instituțiile. Drumul dinspre asistență socială spre servicii sociale și mai ales spre servicii sociale de calitate și cel al dezinstituționalizării nu este ușor, dar a început. A început și la Sibiu, aici unde Consiliul Județean și-a asumat cu hotărâre decizii importante și unde parteneriatul cu societatea civilă este exemplar, dar a început și în acele locuri din țară unde vulnerabilitatea oamenilor fără de sistem este foarte mare și unde este nevoie de intervenția tuturor celor implicați. Dialogul de astăzi, de la Sibiu, mi-a confirmat, dincolo de măsuri și decizii, un fapt îmbucurător: responsabilitatea maximă a tururor celor care și-au asumat implicarea în domeniul social, privați sau reprezentanți ai statului.”, a transmis Raluca Turcan.
Turcan, Cîmpean, Cherecheș și ONG-urile au discutat despre îmbunătățirea legislației în domeniul asistenței sociale
La eveniment a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu- Vlad Vasiu care lucrează în momentul de față împreună cu grupul de specialiști la reorganizarea sistemului social din judetul nostru. „Deși în momentul de față sistemul social din Sibiu nu este la nivelul pe care ni-l dorim și mai avem multe de îmbunătățit, dialogul de azi a oferit șansa de a arăta încă o dată interesul pe care autoritățile statului îl acordă acestui subiect, dar mai ales de a contura o legislație mai prietenoasă, mai eficientă, care să se bazeze pe opinia specialiștilor, a celor care sunt parteneri de încredere în acest demers de reformare a sistemului. Le mulțumesc încă o dată pentru participare tuturor celor care s-au aflat astăzi alături de noi și îi doresc succes doamnei ministru Raluca Turcan în acest proiect ambițios, care va aduce numai beneficii celor care se află în grija statului. Totodată, aș vrea să reamintesc că Ministerul Muncii și Protecției Sociale are alocat un budget de 80 de milioane de euro pentru investiții în cadrul PNRR, iar județul Sibiu are deja în vedere proiecte care țin de reorganizarea sistemului de protecție socială și investiții în infrastructura rezidențială pentru adulți și copii.”, a spus Daniela Cîmpean.
Etichete:

Recomandam sa citesti si