fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Timp Liber

Trupa DOMINO concertează în sprijinul proiectului “Apă pentru sănătate”

Trupa DOMINO va susține un concert la Sibiu în sprijinul proiectului “Apă pentru sănătate – Spitalul Copiilor – Luther” inițiat de Fundația Polisano, evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 mai 2017, ora 19:00, la Teatrul GONG.

Intrarea publicului se face pe baza unei donații, suma minimă sugerată fiind de 20 de lei / persoană. Fundația Polisano a inițiat în anul 2017 proiectul “Apă pentru sănătate – Spitalul Copiilor – Luther”, prin care își propune achiziționarea și instalarea unui dispozitiv de sterilizare a apei la Spitalul de Pediatrie Sibiu (Astra), pentru reducerea riscurilor legate de propagarea maladiilor infecțioase care ar putea fi vehiculate prin apă. Reușita proiectului va contribui în mod direct la îmbunătățirea stării de sănătate a micilor pacienți, care sunt internați în spital cu patologii deja existente. Membrii trupei DOMINO – Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici, Valentin Oancea și Medve Sandor – vor încânta cu talentul lor original publicul sibian în seara zilei de 21 mai, de “Constantin și Elena”, contribuind astfel la strângerea de fonduri pentru proiect. “Am descoperit trupa DOMINO tot cu ocazia unui concert caritabil și mi-a plăcut muzica lor, dar și faptul că se implică în cauze sociale. Atunci când le-am propus să concerteze pentru proiectul nostru, nu au avut nicio ezitare și au acceptat imediat. Le mulțumesc pentru gestul generos și așteptăm cât mai mulți sibieni să vină la concert la Teatrul Gong!”, a declarat Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației. Pentru a acoperi 90 % din bugetul necesar, proiectul a fost înscris și la Maratonul Internațional Sibiu 2017, care va avea loc în data de 27 mai. Printre susținătorii acestei inițiative se numără Clinica Polisano, Clubul Francez de Afaceri din Sibiu și Teatrul Gong. Partener media: Rock FM.

Fundaţia Polisano a fost creată în anul 2015 din dorinţa de a oferi tuturor oamenilor, în special persoanelor cu o situaţie socială precară, accesul la resursele necesare pentru îmbunătățirea sănătății. În prezent, Fundația derulează un program prin care oferă acces la servicii medicale de calitate persoanelor fără resurse financiare. De la începutul anului 2016, au fost finanțate 21 de intervenții chirurgicale vitale pentru pacienți afectați de boli foarte grave (dintre care mai mult de jumătate au fost copii cu malformații cardiace). Aceste intervenții au putut fi realizate în Sibiu prin implicarea rețelei de medici parteneri, profesioniști de renume mondial. De asemenea, au fost realizate proiectele: “Apă pentru Sănătate” (instalarea unui dispozitiv de filtrare a apei în satul Cornățel, prin care peste 650 locuitori au acum acces la apă potabilă), “Cursuri de Prim Ajutor în Școli” (proiect finantat prin Agenda Comunitară a orașului Sibiu, prin care aproape 200 de învățători din școlile municipiului Sibiu au fost formați de către partenerii noștri de la Serviciul de Ambulanță, pentru manevrele de prim ajutor). Un alt proiect din 2016 include realizarea de analize medicale gratuite copiilor din sate defavorizate (Valea Hârtibaciului) și care nu au acces la îngrijiri medicale curente. Mai multe detalii pe: www.fundatiapolisano.ro Fundația Polisano invită toți sibienii și nu numai, care doresc să se implice în sănătatea comunității lor, să se alăture acestei cauze, susținând unul dintre alergătorii înscriși în proiectul “Apă pentru Sănătate – Spitalul Copiilor – Luther”.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si