fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Trenurile merg mai încet și au întârzieri mai mari

CFR anunță că, în următoarele 3 zile, în zonele aflate sub avertizare de temperaturi caniculare, trenurile vor merge mai încet și vor avea întârzieri mai mari. În plus, călătorii nu vor beneficia de aer condiționat pentru că instalațiile de climatizare nu vor face față. Decizia de a reduce viteza cu 20-30 km/h a fost luată deoarece, la nivelul șinelor, temperaturile vor depăși 50 de grade Celsius.

„CFR SA informează că, în perioada 19 – 21 iunie a.c., din cauza temperaturilor ridicate anunțate pe raza județelor aflate sub incidența celor două avertizări de temperaturi caniculare – cod galben și cod portocaliu -, traficul feroviar pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei ajunge și chiar depășește 50 de grade Celsius se va desfășura în condiții speciale, cu reducerea vitezei de circulație a trenurilor, în anumite intervale orare. Reducerea vitezei de circulaţie reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă”, transmite CFR SA.

Fără aer condiționat

CFR Călători se așteaptă ca instalațiile de aer condiționat să nu funcționeze, din cauza temperaturilor foarte mari, dar și din cauza călătorilor care deschid geamul. „În zilele cu temperaturi exterioare caniculare (de multe ori chiar și de peste 50 – 55 de grade C la soare) care se înregistrează la nivelul șinei și cutiei materialului rulant, dar şi din cauza deschiderii geamurilor în parcurs, instalațiile de climatizare riscă să nu mai poată asigura răcirea şi să funcţioneze în regim de ventilație”, avertizează CFR. Totuși, ”pentru menținerea în funcțiune a instalațiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanță a instalaţiilor de climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren, precum și însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare”, anunță CFR.

Județul Sibiu, sub cod portocaliu

Zonele aflate sub avertizare de temperaturi extreme, pentru următoarele trei zile sunt: nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea, aflate sub incidența Codului Galben, respectiv Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, aflate sub incidența Codului Portocaliu.