fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Treizeci de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Sibiu. Daniela Cîmpean: „O instituţie demnă de a fi numită instituţie europeană”

Pe 30 aprilie, Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu împlineşte 30 de ani de la înfiinţare. Instituţia înlocuia acum 30 de ani formele comuniste de conducere a judeţului Sibiu şi deschidea perspectiva modernizării administraţiei de la nivelul judeţului şi calea spre integrarea în democraţia europeană.
Pentru a sărbători cei 30 de ani de la înfiinţare, CJ Sibiu a organizat joi, 28 aprilie, un moment festiv care a precedat şedinţa ordinară. În cadrul acestui moment, preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a transmis un mesaj video colegilor întruniţi în şedinţă la Sibiu, deoarece este prezentă în aceste zile la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor.
„Vreau să transmit pentru o instituţie europeană un salut din inima Europei. Vreau ca gestul meu să fie simbolic, pentru că eu chiar cred că judeţul Sibiu este un judeţ european, că locul lui este în Europa şi această instituţie în care cu toţii activăm este demnă de a fi numită instituţie europeană”, a spus Daniel Cîmpean. Preşedinta CJ a amintit mărturiile despre distrugerile produse de armata rusă în Ucraina, mărturii oferite de câţiva primari şi oficialităţi regionale din Ucraina prezenţi la sesiunea plenară de la Bruxelles. Daniela Cîmpean a menţionat cât de importantă este libertatea democratică pentru existenţa unui stat pornit pe drumul european, un drum care înseamnă şi schimbări la nivel individual.
„O schimbare de sistem depinde în mare măsură de schimbarea la nivel de individ. Noi toți am avut de învățat ce este democrația. (…)Să iei decizii într-o dictatură pare simplu și rapid, dar e doar privilegiul dictatorului și amicilor săi. Costurile se numără în vieți omenești. Să participi la decizie într-un sistem democratic, de pluripartidism e mult mai anevoios. Necesită efort, informare, ciocniri de interese contradictorii. Să ai însă libertatea de opinie, de exprimare și de mișcare face toată diferența și cu toții ne dorim libertate pentru copiii noștri”, a mai spus Daniela Cîmpean.
Doamnele prezente la şedinţă au primit câte un trandafir roşu din partea grupului de consilieri judeţeni ai Partidului Social Democrat, la iniţiativa consilierului Pavel Bichiceanu, decanul de vârstă al consilierilor din acest partid. Au fost transmise mesaje din partea tuturor partidelor reprezentate în CJ Sibiu cu ocazia acestei aniversări, iar mai apoi au urmat lucrările şedinţei ordinare.

Mesajul integral al Danielei Cîmpean poate fi citit aici.

Etichete: