fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Sibiu

Trei seri de muzică simfonică, în Piața Mare

Trei concerte de muzică clasică vor avea loc în Piața Mare, în cadrul Festivalului “Classics for Pleasure – Revival”, în perioada 29 – 31 iulie. Accesul publicului este gratuit. Organizatorii – Elite Art Club UNESCO – au pregătit și o expoziție inedită, pentru a sărbători renașterea în toate formele sale, de la natură, la cultură și la empatie.

Festivalul se va deschide în 29 iulie, cu un concert care aduce în prim-plan cea mai tânără orchestră din țară, și se va încheia cu tradiționalul concert Proms of Delight, care va fi dedicat frumuseții naturii și importanței protejării mediului înconjurător.
Festivalul Classics for Pleasure este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, cu suma de 180.000 de lei. Obiectivele sale sunt promovarea la nivel național și internațional a excelenței sibiene și promovarea muzicii clasice în rândul publicului.

Programul festivalului:

29 iulie, ora 20.00, Piața Mare
A Story of Renewal
Orchestra Filarmonicii de Stat Pitești
Dirijor: Constantin Grigore
Solistă: Irina Baianț

30 Iulie ora 20.00, Piața Mare
A Story of Hope
Orchestra Medicilor Dr Ermil Nichifor
Dirijor: Iosif Ion Prunner
Solistă: Adela Liculescu

31 Iulie ora 20.00, Piața Mare
A Story of Legacy
Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Garo Avessian
Soliști: Mihai Urzicana și Mădălina Stan

29 – 31 Iulie ora 11.00 – 13.00 și 16.00 – 22.00, Piața Mare
A Nature Scenario
Pe toată perioada de desfășurare a festivalului de muzică clasică are loc și o expoziție de arte vizuale, într-un cadru inedit. “Expoziția exemplifică întocmai preocuparea artiștilor contemporani pentru redarea în moduri plastice diverse a motivelor inspirate din natură. De la tehnici clasice sau mixte de pictură în ulei pe pânză, la tehnici textile care tind să se desprindă de zona bidimensională, toate aceste reprezentări figurative sau abstracte prezente pe simeza spațiului mobil al camionului, în Piața Mare din Sibiu, dovedesc potențialul vast pe care natura îl oferă ca motiv de inspirație”, explică organizatorii..

 

Etichete: