fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Trei noi monahii în obştea Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” de la Măgura-Jina

Trei noi monahii în obştea Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” de la Măgura-Jina
Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Măgura-Jina, județul Sibiu, şi-a sărbătorit luni, 12 iulie, cel de-al doilea hram, al icoanei „Prodromiţa”. Sfânta Liturghie din ziua de hram a fost oficiată la altarul de vară al mănăstirii de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat vicarul administrativ al eparhiei, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, mai mulţi ieromonahi, protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian și alţi slujitori ai sfintelor altare din comunităţile apropiate de mănăstire.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Claudiu Clapă a fost hirotonit preot pentru Parohia Mârşa, judeţul Sibiu.

Sărbătoarea hramului din acest an de la Măgura-Jina a fost încununată de rânduiala tunderii în monahism pentru trei vieţuitoare din mănăstirea sibiană, îndrumate de maica stareţă Olimpiada Barbu.

„Aducem preţuirea şi dragostea noastră faţă de această comunitate de jertfitoare şi, în mod special, vrem să le încredinţăm pe cele trei care au intrat în rândul celorlalte monahii că lucrul abia de acum devine foarte serios. În faza de ucenicie, de rasofore, aţi făcut un pas, aţi făcut o făgăduinţă, dar pasul cel mare l-aţi făcut când aţi făcut legâmânt, prin tunderea în monahism. Noua demnitate primită astăzi să fie pentru voi cea mai aleasă cale pentru câştigarea mântuirii”, a spus ierarhul.

Aşezământul monahal de la Măgura-Jina, situat la graniţa dintre Arhiepiscopia Sibiului şi Arhiepiscopia Alba Iuliei a fost înființat în anul 1993 și, deși, este așezat într-un loc destul de greu accesibil, credincioșii vin aici în număr mare pentru a se ruga și pentru a primi binecuvântare de la Dumnezeu.

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru că de acest hram al icoanei Prodromiţa ne-a binecuvântat cu prezenţa în mijlocul nostru a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu. Bucuria a fost întregită de rânduiala tunderii în monahism a trei dintre vieţuitoarele obştii noastre. Mulţumim Înaltpreasfinţiei Sale pentru dragostea şi grija părintească ce ne-o poartă”, ne-a spus stareţa mănăstirii, monahia Olimpiada Barbu.

După evenimentele din decembrie 1989, monahia Maria Streulea a înfiinţat, la câţiva kilometri de Jina, pe locuri minunate, dar izolate şi greu accesibile, actuala mănăstire. În prezent, obştea numără 25 de maici, care se nevoiesc cu ascultarea în ateliere de croitorie şi pictură, dar şi la treburile gospodăreşti.

Etichete:

Recomandam sa citesti si