fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Traseul parcurs prin nămeți de acasă la birou de jandarmii montani

Traseul parcurs prin nămeți de acasă la birou de jandarmii montani

Un videoclip ce îi are drept protagoniști pe doi jandarmi sibieni a fost postat astăzi pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, devenind viral. 

Este vorba despre plutonierul adjutant Muntean Florin și plutonierul major Lupu Iulian, din cadrul Postului Montan Bâlea.angajați din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, care au parcurs în această dimineață prin zăpadă traseul de acasă la „biroul” situat în masivul Făgăraș, tot drumul fiind filmat, astfel am putut afla și vedea și noi, internauții, frumusețea acelui peisaj.

Au plecat de dimineață de la Sibiu… Au luat telecabina de la Bâlea Lac și apoi au mers timp de o oră prin zăpadă mai mare de un metru, până la Baza de salvare, acolo unde își au „biroul”.

Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță. Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile.

Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate. Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor. (este postarea pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne)

Videoclipul a fost însoțit și de câteva recomandări pentru turiști:
Nu vor să descurajeze pe nimeni să facă drumeții pe munte pe timp de iarnă, doar fac o serie de recomandări pe care trebuie să le respectați pentru a fi în siguranță:
  • Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;

  • Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;

  • Purtați echipament adecvat zonei de munte;

    Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice;

  • Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;

  • Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si