fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Trasee turistice noi în Mărginimea Sibiului. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca

Trasee turistice noi în Mărginimea Sibiului. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca

Proiectul cultural: Proiectul Trasee turistice noi în Mărginimea Sibiului. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca a fost realizat la iniţiativa Asociaţiei Cetatea Dacică Tilişca, sprijinit şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu prin agenda culturală 2021, Anii drumeției; în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, Primăria Comunei Tilişca şi Primăria Oraşului Sălişte.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada 1 Iulie-30 Octombrie 2021 şi s-a bucurat de un real succes, fiind realizat de un colectiv format din: dr. Gheorghe Vasile Natea, Christian Kaiser, dr. Maria Raluca Teodorescu, Adrian Georgescu, dr. Vasile Palaghie, Mihail Chideșa, Florentin Perianu.

Proiectul Trasee turistice noi în Mărginimea  Sibiului. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca a avut drept scop aplicarea unui set de măsuri în vederea protejării și revitalizării cetății dacice de la Tilișca, monument istoric de categorie A din județul Sibiu. În cadrul proiectului au avut loc o serie de activități care se încadrează în 4 arii tematice conform ghidului Consiliului Județean, astfel:

– a fost organizată o cercetare arheologică în vederea îmbogățirii cunoștințelor despre civilizația dacică din Transilvania în perioada secolelor 2 î.Hr – 1 d. Hr.

– a fost efectuată o campanie de igienizare a spațiului cetății dacice Tilișca

– au fost organizate 2 tabere de arheologie / conservarea si valorificarea patrimoniului istoric

– au fost tipărite cataloage trilingve şi pliante trilingve (romana, germana, engleza) de promovare a cetății dacice de la Tilișca

– a fost amenajat un traseu turistic, în perimetrul cetății dacice Tilișca

– au fost organizate activităţi educative şi de conştientizare a localnicilor despre importanţa Cetăţii Dacice de la Tilişca.

Mizând pe sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi a celorlalţi parteneri implicaţi, coordonatorii proiectului intenţionează să continue acest demers ştiinţific şi educaţional şi în anii următori.

 

Etichete: