fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport Timp Liber

Transylvania Classic a pus Sibiul pe harta raliurilor internaționale

Transylvania Classic

Sibiul a fost, timp de trei zile, punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al celor electrice care au participat la raliul Transylvania Classic.

Traseul competiţiei i-a purtat pe concurenţi, de-a lungul celor peste 400 de kilometri, prin cele mai frumoase locuri din judeţul Sibiu. Principalele puncte de atracţie pentru piloți au fost Biertan, Păltiniş, Poiana Sibiului şi celebrul Transfăgărăşan. Timp de trei zile, concurenţii au descoperit un traseu spectaculos şi plin de provocări.

Bulgarii Andonov și Andonova au luat aurul

84 de echipaje au luat startul în raliul de regularitate Transylvania Classic, 57 participând la categoria clasice şi young-timer, iar 27 la categoria electrice.

Ca și anul trecut, competiţia Transylvania Classic a fost câştigată de un echipaj străin. Bulgarii Georgi Andonov şi Jordanka Andonova s-au regăsit în fruntea clasamentului, după peste 400 de kilometri parcurşi şi 11 probe speciale specifice competiţiilor de regularitate. Echipajul bulgar a concurat cu un Mercedes-Benz 200E (1990). Pe locul secund s-a clasat echipajul Daniel Pavel – Victor Pavel (BMW 3.0 CSI). Podiumul a fost completat de Robert Apostolescu şi David Apostolescu.

Un raliu ca o vacanță

Competiţia a pus Sibiul pe harta celor mai importante evenimente internaţionale de profil. Raliul de regularitate dedicat mașinilor istorice și mașinilor electrice a fost inclus, și anul acesta, în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

„Sibiul este destinația perfectă pentru un city break ,iar în cadrul competiției noastre îl poți descoperi și într-un alt mod. Prin intermediul competiției Transylvania Classic vrem să promovăm Sibiul ca destinație turistică atât pe plan intern, cât și pe plan internațional și vrem să scoatem în evidență tot ce este mai frumos în oraș și în județ. Motto-ul nostru #unraliucaovacanta redă perfect și atmosfera din timpul competiției, concurenții fiind practic ca într-o vacanță în care pot să descopere, alături de alți pasionați de mașini, cele mai frumoase zone din județ”, a mai spus Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic.

Transylvania Classic 2022 s-a desfășurat în perioada 11 – 13 august, cu cofinanţare din partea Primăriei Municipiului Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu.

Etichete: