fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Trafic blocat și poluare maximă, în centrul Sibiului

Bătaia de joc la adresa sibienilor atinge apogeul, în aceste zile. ”The Impossible” devine posibil: accesul pe bulevardul Corneliu Coposu – pe care se află spitalul județean, spitalul de pediatrie, clinica de neurologie, maternitatea – este blocat. Toate străduțele din jur sunt închise, iar traficul este complet dat peste cap.

De ce? Pentru că vizionarii de la Primărie au autorizat o întrecere a maniacilor motoarelor pe două roți tocmai sub ferestrele bolnavilor. De 20 de ani încoace, edilii n-au găsit de cuviință să mute super-evenimentul la marginea orașului. Medicii și pacienții sunt exasperați de zgomotul asurzitor al motoarelor. La poluarea fonică se adaugă noxele din țevile de eșapament, ucigătoare în vreme de caniculă.

În goana după evenimente care ”pun Sibiul pe harta lumii”, edilii nu mai țin cont de nimic: nici de elementarele reguli ale civilizației și în niciun caz de nevoile și confortul cetățenilor.

Dacă traseul către coafor, parcurs de șoferul primăriței, cu doamna Fodor de-a dreapta sa, nu este scurt-circuitat de restricțiile din trafic, atunci totul este în regulă. Cetățenii plătitori de taxe și impozite, care le alimentează cardurile cu salarii grase bugetarilor din Primărie, pot suporta orice. ”Șoferii sunt rugați să aleagă rute ocolitoare, pentru a evita blocajele”, anunță, zâmbitoare, doamna primar, care nu a pus niciodată mâna pe volan.

După 20 de ani de prolog” în inima orașului, ar fi cazul ca Primăria să mute ”nebunia” la periferie. Ca să pună în valoare și alte zone ale Sibiului. Sau, pur și simplu, din respect pentru sibieni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si