fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

„Tradiții de Toamnă”, la Sadu, în acest weekend

Primăria și Consiliul Local Sadu, în colaborare strânsă cu partenerii săi, Consiliul Județean Sibiu și Complexul Național Muzeal Astra Sibiu, vă invită cu bucurie să participați la evenimentul „Tradiții de Toamnă”, care va avea loc în comuna Sadu, în perioada 7-8 octombrie 2023.

Sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 12.00, în Sala Mare a Căminului Cultural Sadu, tradițiile locale vor fi puse în prim-plan în „Povestea Lânii”, eveniment care include ateliere de spălat și tors lâna, unde participanții vor putea învăța și experimenta tehnici tradiționale sub îndrumarea artizanilor sădeni.

De asemenea, vizitatorii și comunitatea pot participa la ateliere gastronomice, unde se vor împărtăși secretele pregătirii mâncărurilor tradiționale. Și copiii se pot bucura de o zi plină de învățare distractivă, prin participarea la ateliere de creație și jocuri special pregătite pentru ei.

Începând cu ora 14:00, autoritățile locale organizează „Șezătoarea Vârstnicilor”, un moment autentic de tradiție și cultură care va fi deschis printr-o alocuțiune susținută de primarului comunei Sadu, Valentin Ivan. Bucuria de a fi împreună a comunității unite din Sadu va fi celebrată printr-un prânz autentic și marcarea a 110 ani de la deschiderea Fabricii de Bere Sadu, cu un spectacol impresionant de muzică populară interpretată de artiști renumiți precum Silvana Săvoiu și Ionuţ Rotar, Maria Butilă şi Veta Biriş.

Duminică, 8 octombrie, începând cu ora 13.00, la Căminul Cultural Sadu are loc evenimentul de celebrare a 640 de ani de la prima atestare documentară a comunei, în cadrul simpozionului „Sadu – Vatră de Istorie și Tradiție”.

Programul cuprinde un cuvânt de bun-venit din partea primarului Valentin Ivan și discursurile invitaților de seamă, urmate de o sesiune de gânduri și alocuțiuni legate de istoria și tradițiile comunei Sadu.

Spectacolul artistic organizat pe scena amplasată în Piața Centrală Sadu va aduce în fața publicului artiști locali și naționali renumiţi, precum Ansamblul Valea Sadului – cele două grupe de dansatori alături soliștii vocali Iulian Hanea, Mihaela Stoica, Adina Draghici și Selena Guller, Paul Foficaș, Adrian Lalu și Ștefan Stanovici (moment instrumental), Grupul de chitară „Zâmbete și Acorduri”, Grupul vocal Doruri Sibiene, Traian Stoiță, Ovidiu Homorodean, Claudia Ionaș, Nicu Novac, acompaniați de orchestra condusă de Florin Ionaș și Minodora Muntean cu formația sa.

Evenimentul se va încheia spectaculos, cu un impresionant foc de artificii, care va lumina cerul nopții.

Primăria și Consiliul Local Sadu, împreună cu partenerii săi, îi așteaptă cu inimile deschise pe toți cei care doresc să participe la aceste evenimente memorabile, menite să promoveze și să celebreze o bogată moștenire culturală și istorică.